[MK2] niedziałające światła i dmuchawa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] niedziałające światła i dmuchawa
Witam,
Na temat znalazłem kilka postów, jednak nie do końca odpowiadających mojeu problemowi.
Jakis czas temu po uruchomieniu silnika światła mijania zaczęły świecić mi z pewnym opóźnieniem od momentu ich włączenia. Zadziałały dopiero po kilku sekundach. Sytuacja taka powtarzała się przez ok miesiąc, alle zawsze po kilku/kilkunastu sekundach światła się odpalały. Do wczoraj, kiedy to padły całkowicie.
Gdy przytrzymam manetke zmiany świateł, długie świecą, jednak gdy ja puszczę - znowu ciemność. Swiatła postojowe działają. Zauważyłem też, że przestała działać dmuchawa na 3 biegu (na 1 i 2 juz wcześniej nie działała, ale ten temat znalazłem na forum i wiem juz w czym rzecz).
Prosiłbym o pomoc w rozwikłaniu tego problemu. Długi weekend sie szykuję, a auto niesprawne. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, co może być odpowiedzialne za taki stan rzeczy.
Pozdrawiam iżyczę dzisiaj szampańskiej zabawy.
Erem
Na temat znalazłem kilka postów, jednak nie do końca odpowiadających mojeu problemowi.
Jakis czas temu po uruchomieniu silnika światła mijania zaczęły świecić mi z pewnym opóźnieniem od momentu ich włączenia. Zadziałały dopiero po kilku sekundach. Sytuacja taka powtarzała się przez ok miesiąc, alle zawsze po kilku/kilkunastu sekundach światła się odpalały. Do wczoraj, kiedy to padły całkowicie.
Gdy przytrzymam manetke zmiany świateł, długie świecą, jednak gdy ja puszczę - znowu ciemność. Swiatła postojowe działają. Zauważyłem też, że przestała działać dmuchawa na 3 biegu (na 1 i 2 juz wcześniej nie działała, ale ten temat znalazłem na forum i wiem juz w czym rzecz).
Prosiłbym o pomoc w rozwikłaniu tego problemu. Długi weekend sie szykuję, a auto niesprawne. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, co może być odpowiedzialne za taki stan rzeczy.
Pozdrawiam iżyczę dzisiaj szampańskiej zabawy.
Erem
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 13:04 przez erem2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
[quote="inhoss"]luknij na przekaźniki[/quote
Kurcze, początkowo źle napisałem, chodzi mi o światła mijania, a nie o drogowe. W momencie gdy się juz odpalą, wtedy wszystko śmiga bez zarzutu.
Przekaźnik musiałby odpowiadać jednocześnie za światła i za dmuchawę, bo gdy światła działają, śmiga i dmuchawa.
Kurcze, początkowo źle napisałem, chodzi mi o światła mijania, a nie o drogowe. W momencie gdy się juz odpalą, wtedy wszystko śmiga bez zarzutu.
Przekaźnik musiałby odpowiadać jednocześnie za światła i za dmuchawę, bo gdy światła działają, śmiga i dmuchawa.
moj kumpel mial taki przypadek w passacie b5 ze nie dzialaly mu swiatła mijania dmuchawa wycieraczki kierunkowskazy i kklakson, przyczyna byla kostka w stacyjce nie podawała pradu po kablu x na przekazniki które załączały reszte urzadzen
[ Dodano: 31 Gru 2009 12:15 ]
zobacz czy masz przekaznik nr 18
inhoss pisze:moj kumpel mial taki przypadek w passacie b5 ze nie dzialaly mu swiatła mijania dmuchawa wycieraczki kierunkowskazy i kklakson, przyczyna byla kostka w stacyjce nie podawała pradu po kablu x na przekazniki które załączały reszte urzadzen
Przekaźnik jest. Sprawdziłem jeszcze wycieraczki i też nie działają, więc pewnie to ta kostka w stacyjce. Skomplikowana jest jej wymiana? Warto babrać się w tym samemu, czy lepiej zlecić naprawę?
nie wiem jak jest w mk2 ale do mk3 jest fotoporada na forum, jak masz przekaznik 18 to go zmostkuj, zobacz czy działa reszta i sprawdz czy po przekreceniu stacyjki pojawia sie tam napiecie na jednym z pinów, wszystko ładnie opisane w moim temacie o passacie b5 luknij http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=291726
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
erem2, Jak byś dobrze poszukał to byś znalazł niemal taki sam temat jak twój:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 221bd2ca4a
lukasfenix pisze:erem2, Jak byś dobrze poszukał to byś znalazł niemal taki sam temat jak twój:
Faktycznie. Jakoś to musiałem przeoczyć. Wielkie dzięki za linka.
Jeszcze tylko bym się upewnił, że chodzi o coś takiego:
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tak jest, to jest właśnie kostka stacyjki!
Mój post po przeczytaniu przez Kolegę - można usunąć, szkoda miejsca na forum.
Mój post po przeczytaniu przez Kolegę - można usunąć, szkoda miejsca na forum.
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 03:39 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.