Podłaczenie elektryczne wtrysku w 1,8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Moje pytanie dotyczy, pewnego urządzenia które nie wiem jak nazwac
Chodzi mi o to, że patrząc na wtrysk a dokładniej za nim znajduje się jakieś małe urządzonko, które ma jakąś dziwną regulację i di którego wchodzi wtyczka z dwoma przewodami. Tej wtyczki właśnie mi brakuje, i te dwa kable są podłączone za pomocą takich uniwersalnych końcówek. Niestety kiedyś to wypiąłem i teraz nie wiem w jakiej kolejności podłączyć te dwa kable.
Pomocy
Chodzi mi o to, że patrząc na wtrysk a dokładniej za nim znajduje się jakieś małe urządzonko, które ma jakąś dziwną regulację i di którego wchodzi wtyczka z dwoma przewodami. Tej wtyczki właśnie mi brakuje, i te dwa kable są podłączone za pomocą takich uniwersalnych końcówek. Niestety kiedyś to wypiąłem i teraz nie wiem w jakiej kolejności podłączyć te dwa kable.
Pomocy
-
- Ma gadane
Re: Podłaczenie elektryczne wtrysku w 1,8 RP
to cos to jest nastawnik obrotów (wolnych obrotów)do tego dochodzą dwa wezyki zdaje sie a kolejnosc podłaczenia jest dowolna . a co Ci sie dzieje ze nie wiesz jak to podłączyc??
Właściwie to nic mi sie niedzieje, tylko nie wiem czy moge sobie tak jeździć z kabelkami wpiętymi obojętnie, czy coś mi nie padnie. A tak przy okazji to co się tym reguluje? Bo tam jest takie pokrętło i ja nim pokręciłem, teraz nie wiem czy będzie dobrze jeździł.
-
- Ma gadane
Może faktycznie pokrętła żadnego tam nie ma, ale wciąż nie wiem jak podłączyć te kabelki. Jeżdżę już jakiś czas i niby się nic nie dzieje, ale przecież po coś wtyczki mają profile. Przesyłam zdjęcie tego podłączenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
to jest taki dzynks ktore przyspiesza lub opoznia zaplon w zaleznosci od sytuacjieidos pisze:Może faktycznie pokrętła żadnego tam nie ma, ale wciąż nie wiem jak podłączyć te kabelki. Jeżdżę już jakiś czas i niby się nic nie dzieje, ale przecież po coś wtyczki mają profile. Przesyłam zdjęcie tego podłączenia
złącze.JPG