Wentylator chłodnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wentylator chłodnicy
Witam!
Mam następujący problem:
temperatura dochodzi nawet do 110' C i wentylator nawet nie drgnie, wymieniłem czujnik temperatury i dalej to samo,
Wentylator jest dobry, gdyz sprawdzałem go bezpośrednio podpiołem go pod akumulator.
Co to moze byc?
Proszę o pomoc
Mam następujący problem:
temperatura dochodzi nawet do 110' C i wentylator nawet nie drgnie, wymieniłem czujnik temperatury i dalej to samo,
Wentylator jest dobry, gdyz sprawdzałem go bezpośrednio podpiołem go pod akumulator.
Co to moze byc?
Proszę o pomoc
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- Paweł Marek
- V.I.P.
szpeco69, masz sterownik wentylatorów pod zbiorniczkiem? Jeśli tak to na nim pod pokrywką plastykową też jest blaszkowy bezpiecznik do kontroli.
Ostatnio zmieniony śr gru 30, 2009 17:44 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no bo jeśli masz klimę , to pod zbiorniczkiem jest sterownik na dwie wtyczki , jeśli nie masz klimy to nie powinno go być , choć są auta bez klimy , ale mają sterownik , piszesz że sprawdzałeś bezpiecznik blaszkowy , a on własnie jest w sterowniku , teraz już nie wiem który sprawdzałeś , najpierw to połącz we wtyczce wyłącznika termicznego w chłodnicy dwa piny , i zobacz czy wentylator ruszy