Jak rozruszać ręczny w MK2 1,8GTI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

organista18
Mały gagatek
Mały gagatek

Jak rozruszać ręczny w MK2 1,8GTI

Post autor: organista18 » wt mar 07, 2006 11:37

Poradźcie jak moge rozruszać ręczny w Mk2 1,8GTI PF. a mianowicie mam z tyłu tarcze i linka nie jest wcale na nie zachaczona, a jak próbowałem rozruszać to kopyto (ten uchwyt do linki) to rusza sie tylko młotkiem inaczej ani drgnie. da sie jakoś rozebrac to kopyto aby wlac tam jakiegos smarowidła, czy musze wymieniac na nowe?. Podkreślam ze od poczatku jak mam to autko reczny jest nie sprawny.

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » wt mar 07, 2006 12:35

Witam jesli linka jest zapieczona to sprubuj wlac do pancerza WD 40 lub jakis inny WD opodobny srodek, sam mechanizm tez radze czyms takim potraktowac... tylko uwazaj zebys nie spryskal tarczy i klockow... powinno dac sie rozruszac. a jak juz sie rozrusza to potraktuj to jakims smarem stalym... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ross
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Ross » wt mar 07, 2006 15:34

Da się to rozebrać ale strasznie dużo roboty. Miałem taki sam problem w GT też są tacze z tyłu. Ja dałem to takiemu dziadziusiowi-mechanikowi. Zakupił zestaw naprawczy i siedział nad tym kilka dni. Wszystko porozbierał, wyczyścił, jakieś tam uszczelki i inne gumeczki w tłoczku pozakładał nowe i teraz zaciski działają jak nowe. Proponuję jeszcze wewnętrzną regulacją się troche pobawić tak żeby linka miała większy ruch. Może wtedy uda się ją zaczepić na to ramię.

dawno, dawno temu eMKaDwa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 8a#2102978

Części GTI, GT TDI, Cupra, FR

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”