Po założeniu nowych świec miałem nadzieję że problem z rannym odpalaniem zniknie- niestety. Poniżej +3st kontrolka grzania czasami się załączała a czasami nie; wypiąłem więc na chwilę czujnik temp. cieczy i świeczki zaczęły grzać.
Dzisiaj przy temperaturze -2st chciałem sprawdzić czy zagrzeją i po przekręceniu stacyjki na liczniku i climatroniku pokazało +3st i nie zagrzały; po wypięciu czujnika temp. cieczy zagrzały i na wskaźnikach dalej zostało +3st.
Wiem że grzałki załączają się poniżej +3st temp zewnętrznej
i teraz pytanie-
-do ilu musi obniżyć się temp cieczy żeby załączyły się grzałki
-czy możliwe jest żeby clima i licznik pokazywały jednakowo błędną temperaturę skoro mają oddzielne czujniki? (wyczytałem że clima ma osobny czujnik),
dodam przed wymianą świeczek nie zauważyłem anomalii temp. na wskaźnikach
Proszę o cenne rady
błędna temperatura
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Temperatura
Witam to wygląda na uszkodzony czujnik temperatury silnika ja wymieniałem czujnik do mojego golfa kosztuje 60zł
Re: Temperatura
Ale dlaczego pokazuje błędną temperaturę otoczenia?- przecież to inny czujnikZbyszekGolf pisze:Witam to wygląda na uszkodzony czujnik temperatury silnika ja wymieniałem czujnik do mojego golfa kosztuje 60zł
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: