Nie gaśnie kontrolka podgrzewania świec...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie gaśnie kontrolka podgrzewania świec...
Witam,jakis czas temu odalem do "mechanika" mojego golfa na ustiawienie rozrzadu bo przeskoczyl mi o jeden zabek... No dobra jakos ustawil ten rozrząd i jest OK z tym ze popapral mi cos z swiecami...Otoz gdy przekrecam zaplon to swieci sie żółta kontrolka grzania swiec no to jest normalne ale ona powinna gasnąć po kialku sekundach i u mnie nie gasnie...Kupilem nowy przekaznak i dalej to samo,podpowiedzcie mi prosze co tam moze byc ruszone ze tak sie dzieje ?Do tego mechanika nie chce jechac bo nie chce go nawet widziec...
PS.Czy czujnik temp.ten w głowicy ma coś wspolnego z tym ?
Pozdrawiam
PS.Czy czujnik temp.ten w głowicy ma coś wspolnego z tym ?
Pozdrawiam
Czujnik temp cieczy ma . Albo mechanik coś spie... albo coś z elektryką u Ciebie , Zobacz bezpieczniki i sprawdź światełka = w MK4 np - grzanie świec pali się i mruga gdy któraś z żarówek STOP jest zwalona 

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Daniel-K, pewnie sie komus spalil bezpiecznik i kable skrecil razem, tam powinien byc bezpiecznik w ksztalcie plaskiej blaszki
Ostatnio zmieniony pn gru 28, 2009 19:22 przez damian81Z, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
fizycznie grzeją się świece ?? stawiam na bezpiecznik
odłącz od 4 garczka zasilanie świec podepnij 1 na sucho
( tylko aby żyła ) tym sprawdzisz czy od puszki do samych świec wszystko działa ... bo w sumie nie spotkałem się aby wszystkie naraz padły.... i jakie objawy ( oprócz ciężkiego zapłonu )
Gdyby było zwarcie opór byłby prawie 0 OHM czyli duża temperatura ( dodatnia ) dla przekaźnika
oznacza że ma grzać bardzo krótko świece chyba że to TDI to na PLUS ileś świece nie włączają się ....
dobrze myślę ??

Gdyby było zwarcie opór byłby prawie 0 OHM czyli duża temperatura ( dodatnia ) dla przekaźnika

dobrze myślę ??
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)