"Awaria pompy paliwowej"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
"Awaria pompy paliwowej"
Mam duży problem, jestem posiadaczem Vw Golfa V 2006r od 2 tygodni po przejechaniu 35-40 km odzywa się pompa paliwowa. jest to tzw "dzwonienie". czy ktos ma taki problem? auto ma przejechane 53tys.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
jak są początki zacierania pompy to nic jej nie pomoże, we Fiacie zatarły mi się 3 (trzy) pompy paliwa od jeżdżenia na zbyt niskim poziomie paliwa- dodam że pojazd był na LPG i tu była przyczyna - odkładająca się woda w zbiornikufx33 pisze:a moze cos dolac do paliwa?
[ Dodano: Pon 28 Gru, 2009 ]
nie inaczej, bo jeszcze pompuje - nie ma co dywagować, jak to odgłos piszczącej zacierającej się pompy to tylko podmianka na inną do sprawdzenia prawdę pokażefx33 pisze: chce nadmienic, ze wogole auto nie traci mocy, nie przerywa podczas tego dzwonienia
Jak napisali koledzy ,, pompę podmień i tak na przyszłość - przed zimą - wlej do zbiornika denaturatu albo innego specyfiku do mieszania paliwa z wodą i nie zostawiaj nigdy tak małych ilości paliwa w zbiorniku.. zwłaszcza o tej porze roku.,fx33 pisze:a moze cos dolac do paliwa? ostatnio zaczałem tankowac vpavera - mam nadzieje, ze moze to cos da.....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON