pilot centralnego-raz dziala raz nie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jaras99
- Mały gagatek
- Kontakt:
pilot centralnego-raz dziala raz nie
Witam! tak jak w temacie. kupilem niedawno na ebay ori kluczyk scyzoryk do mojego golfa. Pilot sobie sam nadpisalem ta metoda bez vag com czyli przy uzyciu dwoch kluczykow. Za pierwszym razem sie udalo, wszystko ladnie dzialalo przez pare dni. az tu ktoregos razu niezadzialal. wymienilem baterie ale nie pomoglo. jak sie nim pobawie w aucie na rozne mozliwosci, przekrecam stacyjke, przyciskam przyciski pilota, probuje jeszcze raz programowac itp to odziwo czasami zaczyna dzialac
Postoji w garazu przez noc i znow przestaje dzialac. czy ktos wie co jest przyczyna??

Ostatnio zmieniony pt gru 25, 2009 20:26 przez jaras99, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- jaras99
- Mały gagatek
- Kontakt:
wracam do mojego problemu. Położyłem samą płytkę na grzejnik na pare godzin, wpadłem na taki gienialny pomysł
. kiedys miałem problem z radiem samoch. i tez jak poleżał na grzejniku troche to potem śmigał. Z pilotem jest podobnie. Podziałał jeden dzień i znów zero odzewu. Wszystko wskazuje na jakiś zimny lut. ciekawe czy da sie to naprawic?

bez bateriii przelutuj wszystkie elementy na plytce. najlepiej lutownica grzalkowa z regulacja temp. ustaw na 360C jak msz cos takiego ... nie transfotmatorowa 100W bo to popalisz. a jak nie masz sprzetu to na najblizszy serwis telefonow.. oni beda mieli takie cos to ci to zrobia na miejscu za drobne.
ok ja robie zawsze tak: cala plytke zalewam mbo (zel do lutowania) sciagam proca goracym powietrzem. sciagam stara cyne ekranem z kabla antenowego z miejsc styku procka. lutuje wellerem ( lutola grzalkowa) wszystkie polacznia lutowane, zalewam cyna wszystkie przelotki i pod prockiem ) czyszcze cleanserem ipa ( izopropanol). gdy wszystko czyste i suche posadzam procek i delikatnie zelu na styki. potem jeszcze raz czyszcenie wszystkiego pedzelkiem. pod lupke czy cos nie zostalo pomiedzy stykami. i na koniec kontaktem ( preparat do stykow ) doslownie pol kropelki na mikrostyki (guziki pilota) dla lepszego styku po myjce ipa. i zawsze dzialala..