MK3 Kierunki w lampach przednich-czy ktos przerabiał

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

MK3 Kierunki w lampach przednich-czy ktos przerabiał

Post autor: ćwikła » pn mar 06, 2006 17:27

witam mam lampy stylizowane na mk4..tak jak w aukcji ponizej..wpadłem na pomysł aby zamisat postojówek zapodactakie rigni a tam gdzie jsst teraz postojówla wrzucic kierunek...i teraz moje pytankio......zarówke to kierunki zapodałbym w5w(bo inna tam nie wejdzie..czy duzo przerabianai jest z kostka od kierunków(tych w zderzaku)aby podpiac to pod zarówke w5w ktora bedzie jako kierunek w lampie zamiast postojówki???

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89173319

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » pn mar 06, 2006 18:56

Z tego co wiem to bedziesz musial do lampy doprowadzic oddzielny kabel do przerobionego kierunka z postojówki bo kabel ktory szedł do postojówki bedziesz musial wykorzystac do zasilenia ringa ktory spełni ta role .
W lampie masz zrobiona instalacje ktora koczy sie kostka wychodzaca na zewnatrz lampy ,kabel ktory idzie w tej instalacji do postojówki do musisz przeciac to tego kawalka kabla ktory idzi od kostki podlanczasz kabel + od ringa a drugi koniec kabla ktory przetniesz dochodzacy do oprawki zarówki starej postojówki wyprowadzasz na zewnatrz lamp i podlanczasz do niego kabel idacy do kierunka .kwestie masy sprawdisz czy moze byc ta sama co do switale cz trzeba bedzie pociagnac druga
To czy obetniesz wtyczke czy dorobisz wsówki do tej kostki to twoja indywidualna sprawa.
Lecz jezeli bedziesz chcial sprzedac auto i wrócic do orginalnych lamp to lepiej je zostawic.

Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » wt mar 07, 2006 08:07

heh widze ze troche to zagmatwane..ja chciałem zrobic tak ze zasilanie postojówki wykorzystac do ringów a instalacje kierunków w postojówkach przeprowadzic od zderzaków....mysle ze wteyd nie musiał ciagnac bym rzadnych dodatkowych kabli bowiem wykorzystał bym instalacje samochodu

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr mar 08, 2006 02:49

tak zrobilem w mk2 ;) podbnie bedzie w vento .. tyle ze bez ringow jak narazie ;) wg mnie spokojnie mozesz tak zrobic..

kwestia taka ze bedziesz mial spabysz kierunek bo zamiast 21W bedzie 5 ;)
pzdr

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
ćwikła
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ćwikła » śr mar 08, 2006 08:19

no ale i bedzie duzo mniejszy wie mysle ze bedzie swiecił podobnie......mapet duzo z tym przerabiania...prowadziles jakies sowje kable czy wyrzystales tylko i wyłacznie instalacje autka??

ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » śr mar 08, 2006 13:46

oczywiscie w mk2 mialem bardziej skomplikowany projekt ;) no coz... instalacji nei wykorzystasz bo masz 2 rozne zarowki a ia kabla by ci braklo... musisz poprowadzic 2 kabelki od kierunku do bylej pozycji i juz no takei proste rozwiazanie.. a to ze menijszy nie oznacza ze bedzie podbnei swiecil ;) przekonasz sie jak podlaczysz.. ale tez mialem jako kierunke W5W i bylo ok..
pzdr

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » czw mar 09, 2006 18:43

ćwikła pisze:heh widze ze troche to zagmatwane..ja chciałem zrobic tak ze zasilanie postojówki wykorzystac do ringów a instalacje kierunków w postojówkach przeprowadzic od zderzaków....mysle ze wteyd nie musiał ciagnac bym rzadnych dodatkowych kabli bowiem wykorzystał bym instalacje samochodu

oto mi chodzilo tylko ze kostka od kierunkuw zdezaku nie bedzie pasowala do tej postojówki co jest w lampie. moze zbyt dokladnie ci to opisalem i dlatego sie zagmatwalo.

Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”