![food :food:](./images/smilies/food.gif)
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
W związku z tym mam pytanie do użytkowników, którzy mieli z takim czymś do czynienia
![bajer :bajer:](./images/smilies/bajer.gif)
![chytry :chytry:](./images/smilies/chytry.gif)
dodam, że mój silnik to na razie RF ale planuję w przyszłym roku jakiegoś ABF-a albo KR-a
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
wodnego? a dlaczego?agrala pisze:tu masz troszke wiekszy alternator
http://www.allegro.pl/ite...wodny_155a.html
lub szukja czegos podobnego chlodzonego ciecza
wydaje mi sie ze problemu z mocowaniem nie bedzie. problem bedzie tylko w dorobieniu kola pasowego
Tak ale jak puści muzykę na ful to będą spadki co za tym idzie z 2,5kw może osiągnie 1-1.5kwduber pisze:ale nikt non stop nieslucha na maxa.wiec te 150
wiem, że to za mało na jakiś pomiar czy coś, ale do "podstawowego" grania wystarczy, a w przyszłości będą musiały być co najmniej dwa altki...popak20 pisze:Witam
A ile to wszystko będzie brało prądu z aku? Pytam się bo może okazać się tak że zamontujesz alternator 150A, a później okaże się za to za mało
napisałem tutaj z tego względu, bo myślałem, że któryś z forumowiczów miał z takim czymś do czynienia, bo bez sensu ładować mocne klocki do bagażnika bez odpowiedniego zasilaniaduber pisze:bardziej w dział techniczny to pasuje.alternator kup sobie jakis wiekszy i tyle.co my ci tu pomozemy?łapy i tak bedziesz musiał przerabiac a to i tak sam bedziesz musial zrobic my ci niepomozemy znów.ale jaki alternator bys niemial i aku to jesli FAKTYCZNIE (nie teoretycznie) bedzie 2,5k to i tak 5 pionenek głosniej puszczonych i po aku.alternator 120 daje max 120A jak wiadomo a to i tak za malo na 2,5k.minimum alternator 230A musialby byc.no ale nikt non stop nieslucha na maxa.wiec te 150 ujdzie.ja bym jednak naprawde dokladnie sprawdzil moc jaka bedzie bo prawdziwe 2.5k to...
to bym musiał zakupić dwa aku żelowe bo podobno kwasu z żelem się nie miesza... niewiem kupię chyba altek z vrki przerobię mocowania, ale w sumie to chcę mieć sprzęt dla mnie i nie planuję jakiś pokazów czy db-dragów... na początek wystarczy mi altek, który naładuje te 100Ah z tej żelówki, którą kupięto jak ma altek 120-150A starczyc?wkladaj 2 aku i mooooocny prostownik wóż na pokazy(spoty)
myślałem nad altkiem z vr6 ew z tdi 150 arl bo tez jakos tak ma ale bardziej bym byl za vr-kaKubus20 pisze:Dopasuj największy altek z MK3 i tyle.
Jeszcze możesz sprawdzić jakie największe były montowane w Seacie Toledo, bo one były bardzo podobne konstrukcyjnie do MK2.
sorry pomyłka to są AGMKubus20 pisze:Aku Stingera nie są żelowe!!! to tak na przyszłość.
ii sprawa załatwionaKubus20 pisze:Można się po nie zgłosić do mnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 33 gości