Regulacja wysokości świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja wysokości świateł
Zakupiłem wyłącznik obsługujący przednie i tylne halogeny zeby załozyc oczywiscie halogeny z przodu, ale przy okazji jest w tym przełączniku potencjometr korekcji wysokosci swiateł i tu mam pytanie czy jak dokupie silniczki do reflektorów to czy musze robic instalacje czy tez jest ona podciagnięta standardowo do jakiegos miejsca??
( tak jak to jest np w przypadku halogenów do tej złaczki nad chłodnicą )
Mam wersje CL "EUROPE" tak ze orginalnie nie było takich bajerów jak korekcja swiateł!
Robił moze ktos cos takiego??
dzieki i pozdrawiam!
( tak jak to jest np w przypadku halogenów do tej złaczki nad chłodnicą )
Mam wersje CL "EUROPE" tak ze orginalnie nie było takich bajerów jak korekcja swiateł!
Robił moze ktos cos takiego??
dzieki i pozdrawiam!
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tam jest sporo.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=289705
...a w omawianym złączu na chłodnicy powinien być cieniutki kabelek czerwono-niebieski; gdy jest oznacza to istnienie instalacji. Inaczej należy ją zrobić według fabrycznej.
...a w omawianym złączu na chłodnicy powinien być cieniutki kabelek czerwono-niebieski; gdy jest oznacza to istnienie instalacji. Inaczej należy ją zrobić według fabrycznej.
Ostatnio zmieniony ndz gru 27, 2009 19:15 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Arcturus, poszukaj w okolicy włącznika wtyczki pod potencjometr regulacji wysokości bo jest osobna, i w okolicy lamp wtyczek od silniczków. Jeśli nie masz silniczków i tych wtyków (raczej ich na 90 % nie będzie), to kup sobie silniczki, a podłączenie to raptem ze 3 kabelki, masa, plus od zasilania świateł i kabel "sygnałowy od potencjometru, schematy sa na forum podłączenie to banał, więc proponuję kombinuj silniczki najpierw, może udas się z wtyczkami pod nie razem dostać będzie prościej, nawet odciętymi
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Za mało.....Zico63b pisze:est sporo.
[ Dodano: Nie 27 Gru, 2009 ]
O to już coś - DziękiPaweł Marek pisze:poszukaj w okolicy włącznika wtyczki pod potencjometr regulacji wysokości bo jest osobna, i w okolicy lamp wtyczek od silniczków. Jeśli nie masz silniczków i tych wtyków (raczej ich na 90 % nie będzie), to kup sobie silniczki, a podłączenie to raptem ze 3 kabelki, masa, plus od zasilania świateł i kabel "sygnałowy od potencjometru, schematy sa na forum podłączenie to banał, więc proponuję kombinuj silniczki najpierw, może udas się z wtyczkami pod nie razem dostać będzie prościej, nawet odciętymi
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
No, jakże "za mało"? Kolega Paweł Marek wszystko opisał, ja wskazałem schematy - tylko zakasać rękawy i robić
Piszemy o takim złączu:
Piszemy o takim złączu:
Ostatnio zmieniony ndz gru 27, 2009 19:27 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ciekawe - poszukam u siebie może coś wykminę. Dzięki....a w omawianym złączu na chłodnicy powinien być cieniutki kabelek czerwono-niebieski; gdy jest oznacza to istnienie instalacji.
nie zauważyłem schematów - DZIEKI szkoda że zapunktować nie mogę...No, jakże "za mało"?
Wiem do tego złącza halogeny(przeciwmgielne) będę podłączał tylko nie wiedziałem że i regulację (silniczki) też można - Dzięki.Piszemy o takim złączu:
Ten temacik teżbym z tym powiązał:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=249931&start=0
- Paweł Marek
- V.I.P.
Może ci jeszcze ułatwię. Do wtyku od regulacji poziomu przy włączniku dochodzi osobna czerwona wtyczka. U góry ma dwa kable masowe, brązowy i brązowo niebieski. Ze środkowego wychodzi kabel ze zmiennym napięciem - to ten sygnałowy, kolor czerwono niebieski. A z dolnego jest kabel z plusem pojawiającym się po włączeniu świateł mijania - żółtoniebieski. Jeśli nie masz instalacji orygonalnej do tego dolnego wpinasz krótkim kabelkiem plus z kabla biało czarnego od włącznika świateł - to jest plus po włączeniu świateł. Do górnego krótkim kabelkiem podpinasz masę też od włącznika kabla brązowego. A trzy długie kable od każdego z 3 styków regulatora ciągniesz pod maskę, robisz rozdwojenie każdego na każdy silnik regulujący poziom i ma działać.
Ostatnio zmieniony ndz gru 27, 2009 20:04 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
WOW i to już wszystko wyjaśnia - jaśniej się chyba nie da Dzięki serdeczne. Do Siego Roku. Pozdr.Paweł Marek pisze:Może ci jeszcze ułatwię. Do wtyku od regulacji poziomu przy włączniku dochodzi osobna czerwona wtyczka. U góry ma dwa kable masowe, brązowy i brązowo niebieski. Ze środkowego wychodzi kabel ze zmiennym napięciem - to ten sygnałowy, kolor czerwono niebieski. A z dolnego jest kabel z plusem pojawiającym się po włączeniu świateł mijania - żółtoniebieski. Jeśli nie masz instalacji orygonalnej do tego dolnego wpinasz krótkim kabelkiem plus z kabla biało czarnego od włącznika świateł - to jest plus po włączeniu świateł. Do górnego krótkim kabelkiem podpinasz masę też od włącznika kabla brązowego. A trzy długie kable od każdego z 3 styków regulatora ciągniesz pod maskę, robisz rozdwojenie każdego na każdy silnik regulujący poziom i ma działać.