[mk2]Olej z beczki - prosze o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kolego nie kupuj oleju z beczki ten olej nie jest fabrycznie nowy,moze sie sie to wydawac glupie to co pisze ale taka jest prawda.Olej z beczki jest to olej przepracowany tylko jest regenerowany i filtrowany,nigdy nie daj sie nabrac na to ze sprzedawca powie ci ze po co placic za opakowanie,ale pieniadze ktore zaoszczedzis nie wystarcza potem na naprawe silnika, takze zastanow sie co wlewasz do silnika.Pozdro
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Chcialem sie po prostu upewnic bo czasem w postach mozna cos niewlasciwie odebrac.
Wydaje mi sie ze taka decyzja bedzie najlepsza... wymiane planuje w sobote wiec jak tylko wymienie to dam zanc czy haslo reklamowe 5% mocy wiecej jest cos warte Ale tak wogole to dziekuje wszystkim za pomoc i przyznaje punkciki
Wydaje mi sie ze taka decyzja bedzie najlepsza... wymiane planuje w sobote wiec jak tylko wymienie to dam zanc czy haslo reklamowe 5% mocy wiecej jest cos warte Ale tak wogole to dziekuje wszystkim za pomoc i przyznaje punkciki
-
- Forum Master
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego Tomasz Żaguń mam takie informacje z pewnego zrodla,i moge was zapewniac ze tak jest,strzezcie sie tych oleji ja bym tego oleju nawet do motorynki nie chcial lac,jesli ktos chce oszczedzic 5 czy 10zl to niech sie zastanowi,potem moze miec troszke wieksze koszta.Teraz przyklad znany z autopsji,co prawda to tylko maluch ale...,Kolega mial baczka i zrobil mu remont silnika szlify,wymiana pierscieni tlokow,nowe zaworki itd itp,zalal olej z beczki silnik sie rozgrzal pojezdzil chwile i coo??na wolnych obrotach pali sie lamka od cisnienia oleju i lipa,ktos popatrzyl na olej mial to byc lotos mineral,ale chyba nie byl,byl ciekly jak woda nie przypominal oleju a zapach calkiem inny,po zmianie oleju na taki sam tylko z butelki problem znikl.Pozdro
ja lałem cały czas z beczki. ale źródło mam w sklepie do ciężarówek i nie chciałbym być w skórze sprzedawcy, gdyby przyszedł koleś któremu z powodu oleju wysiadł silnik np z volvo gdzieś pod kołem podbiegunowym ale teraz kupuje z butelki, bo w intercarsie wychodzi mi cenowo na to samo. a mam wejście w serwisie renault, i chłopaki polecają elfa, ale nie "swoim" klientom .zresztą tak samo jak samochody ponoć mieszają oleje jak spirol na targowisku- co sie trafi to leją. niektórzy dystrubutorzy sprzedają część legalnego oleju i uzupełniają starym, ah, polska piękny kraj...lepiej lać byle co z zagranicy niż lepsze na polski rynek, lepiej lać OO zamimast ON, bo kij wie jaką ma jakość niezłe jaja
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Ja sie dowiedzialem jeszcze ciekawszych rzeczy... olej z beczek faktycznie pochodzi z recyclingu... po prostu ktos skupuje olej rafinuje go i miesza go ze swiezym i rozlewa do beczek potem go jeszcze trzy razy oszukuja i potem placimy 150 zl za mobila a jezdzimy na lotosie ktory pan kazio 10 lat mial w maluchu i tylko go wyczyscili zeby nie byl czarny... smutne...ale ja sie ciesze bo znalazlem u siebie pod nosem hurtownie olejow... i ceny maja takie ze az sie milo robi... i sprzedaja na allegro takze jak ktos bylby zainteresowany to bede kupowal w tym tygodniu u nich to dam znac jaka jakosc... A tak wogole to zapraszam na moj temat poswiecony swapowi deski z seata ibizy 2004 do golfa... Swap deski od Ibizy 2004
-
- Forum Master