[mk4 TDI]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4 TDI]
witamm......mam mk4 ahl albo afn nie pamientam dokladnie bo byla mi sie ciagle....seria 110km 245nm.. od marca 145km 304nm.....od moda do dzis zrobilem 78 tys(troche sie jezdzi)i generalnie oprocz 2 kabli cisnieniowych i zaworka doprowadzojacego powietrze do turba nic nie dzialo sie...o kwietnia leje v-power diesel i szczeze z 10 razy moze widzialem jak zakopcil<baka poscil itd>....ale do tematu ...wiec kilka dni temu nak nasatly minusy za oknem zaczol dziwnie chodzic a mianowicie jadac 1,2 3 od ta 1700rmp jak by turbo blokowalo<wogole dolu nie bylo> dopiero ponad 3000rmp cos tam czuc bylo ze zaczyna isc.....i tak 3 dni w miedzy czasie czasem przy tak 130km/h i okolo 2700rmp pedal w deche a on nadal tak samo dopiero popuszczenie gazu i lekko sie wkrecal jak sdi....po on/off kluczykiem znow oki ale bez dolu.....i tak 2-3 dni potem 2 dni okej....dol wrocil ..i znow powtorka......zaznaczam ze przy jezdzie nie przeladowywala turbina wiec zero dymienia po tez nie...wiec wykluczam zapiekanie sie kierownic.....3 ziomkuw co troche sie znaja ale maja leony w tdi powia ze to albo.....ta gruszka przy turbinie zasyfiona i ni zasysa sie w calosci tylko do jakiegos momentu albo jakis zawor n71 lub 72.......ew...przepustnica.....golfik jakna 78000 po modzie nie bierze oleju wymienialemchyba z 8 razy juz....leje motul filtry powymieniane generalnie wsio robione...i o co moze mu chodzic bo jak 4 dni byla temp na + to zapierdziela nie do poznania...a teraz kojaze ze jak go kupilem a tez by;o zimno...listopad tez sie zalanczalo turbo off....
- wariat12233
- Ma gadane
- wariat12233
- Ma gadane
oki moze da rade ja wjade na kanal zdejme oslone i wymontujemy to i oczyscimy...ale wiadomo tylko na jakis czas....poki co poszukam...mam 60% znizki w interkarsie moze oni maja
,znajomek pracuje>:D
[ Dodano: 25 Gru 2009 15:44 ]
ok po sw jade i podlaczymy vaga i przejade sie z nim....i porobi odczyty.....
,znajomek pracuje>:D
[ Dodano: 25 Gru 2009 15:44 ]
ok po sw jade i podlaczymy vaga i przejade sie z nim....i porobi odczyty.....
po korekcie przybyło by mocy - ale jak już masz na myśli tego typu mod to lepiej włożyć od ARL-a wtedy będzie lajtowo pracowało turboAdrianR32 pisze:a po korekcie by juz bylo
sam mam obecnie od ASZ-a ale teraz jakbym miał robić moda to byłaby od ARL-a
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 12:01 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.