Problem z alarmem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z alarmem
Witam
Mam taki problem z alarmem, a wiec kupiłem alarm STIG 42 podłączyłem wszystko do centralki pneumatycznej i gra tylko w czasie jazdy włączają sie kierunki i wyje syrenka alarmowa czym to moze być spowodowane...?? Nie wiem czy to wazne ale jak podczas jazdy zgasze i wyciagne kluczyk ze stacyjki to jak by sie wyłączało wszystko
Mam taki problem z alarmem, a wiec kupiłem alarm STIG 42 podłączyłem wszystko do centralki pneumatycznej i gra tylko w czasie jazdy włączają sie kierunki i wyje syrenka alarmowa czym to moze być spowodowane...?? Nie wiem czy to wazne ale jak podczas jazdy zgasze i wyciagne kluczyk ze stacyjki to jak by sie wyłączało wszystko
- Paweł Marek
- V.I.P.
daarek, albo źle podłączyłeś, albo masz ustawianą w alarmie opcję antynapadu, która wymaga żebyś nacisnął przycisk serwisowy po lub przed odpalaniem silnika. Poczytaj sobie dokładnie instrukcję, a co do błędu w połączeniu to wszystkie potrzebene porady są na forum. I jeśli chcesz pomocy dalszej to wklej schemat i opisz dokładnie co gdzie podłączyłeś.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tylko? A właściwe podłączenie plusa stałego, plusa po zapłonie?daarek pisze:a co do centalki to podłączyłem tylko czujnik krańcowy, syrenke i kierunki do alarmu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
No nie wiem co juz robic przełozyłem zworke zeby zamiast automatycznego amykania samochodu po 15 sek tylko sygnalizowało potrzebe zamknięcia ale to nic nie dało
[ Dodano: 24 Gru 2009 21:19 ]
No plus podłączyłem pod czerwony kabel gdzie jak badałem ciagle jest prąd a minus do masy,a co to plus po zapłonie?? Jestem zielony w tych sprawach
[ Dodano: 24 Gru 2009 21:19 ]
No plus podłączyłem pod czerwony kabel gdzie jak badałem ciagle jest prąd a minus do masy,a co to plus po zapłonie?? Jestem zielony w tych sprawach

- Paweł Marek
- V.I.P.
E no kolego to już nie przesadzaj, jak montujesz sam alarm to nietrudno zdobyć trochę wiedzy. Dostałeś schemat, masz kabel do plusa po zapłonie czyli takiego w którym plus pojawia się po przekręceniu kluczyka. poza tym piszesz że podłączyłeś pod włącznik krańcowy. Ale który, musisz się podłączyć pod krańcówki drzwi inaczej nic z tego nie będzie.