[MK3 1.8] kontrolka oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1.8] kontrolka oleju
miga mi kontrolka oleju i piszczy sygnał. pojawia się to przy dłuższych trasach. czasem mignie tylko raz ,a czasem wogóle a dzis zaczał piszczeć cały czas dopóki sie nie zatrzymałem i nie zgasiłem silnika. po zapaleniu przestał. pisaliście ze moze za mało płynu w chłodnicy ale dolałem i jest gorzej. olej ma przebieg ok. 6tys. czyli duzego przebiegu nie ma co to moze być!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn sie 21, 2006 20:50 przez marcinsz, łącznie zmieniany 1 raz.
marcinsz
Re: kontrolka oleju
a masz masło pod korkiem lub mieszałeś olej czytałem też że przyczyną może być filtr oleju firmy FILTRONmarcinsz pisze:miga mi kontrolka oleju i piszczy sygnał. pojawia się to przy dłuższych trasach. czasem mignie tylko raz ,a czasem wogóle a dzis zaczał piszczeć cały czas dopóki sie nie zatrzymałem i nie zgasiłem silnika. po zapaleniu przestał. pisaliście ze moze za mało płynu w chłodnicy ale dolałem i jest gorzej. olej ma przebieg ok. 6tys. czyli duzego przebiegu nie ma co to moze być!!!!!!!!!!
ja mam te trzy pozycje niedługo wymieniam uszczelkę pod głowicą więc będę zmieniał w/w elementy i opisze czy pomogło
Olej jaki chcę zalać to Castrol GTX 3 Protection 15w40 a co do filtra może ktoś poleci jakąś firmę ???
VW Passat B3 1,8 AAM 1990r. 75 PS [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=50898&postdays=0&postorder=asc&start=0][b]mój VWej[/b][/url] + Blitz BRC
Różnica gęstości dla 15W40 a 10W40 przy rozgrzanym oleju jest minimalna, nawet jeśli poprawiło by to nieco sytuacje z ciśnieniem to na pewno nie na stałe i na pewno nie można by to nazwać rozwiązaniem problemu. To jest jak pudrowanie syfa, co by nie zrobić i tak w końcu skończy sie na remoncie dołu silnika o ile problem powodują panewki czy pompa oleju.
=-Pinhead-=