Tutaj fota:

Poziom płynu hamulcowego sprawdzony, pod maxem. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym akumulatorem ale tylko to mi przychodzi na myśl...
Z góry dziękuję za pomoc

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
miałem to samo winny jest aku pożycz na chwile dobre aku a zobaczysz że wszystko będzie okMelonWater pisze:Witam. Niedawno wyciągnąłem akumulator z mojego golfa w celu naładowania go prostownikiem w domu. Po ponownym założeniu, wszystko OK, tylko lampka od ręcznego cały czas miga a lampka ABS świeci się nieustannie. Przy włączaniu silnika dziwne pipczenie razem z tą lampką ręcznego kilka razy.
Jestem laikiem w tych sprawach ale według mnie logicznie rozumując, akumulator nie może być winny gdyż jest on jedynie źródłem prądu. Naładowałem go prostownikiem, dostarcza prąd do elektryki samochodowej, myślę że to raczej coś z tymi bezpiecznikami.tobi1111 pisze:miałem to samo winny jest aku pożycz na chwile dobre aku a zobaczysz że wszystko będzie okMelonWater pisze:Witam. Niedawno wyciągnąłem akumulator z mojego golfa w celu naładowania go prostownikiem w domu. Po ponownym założeniu, wszystko OK, tylko lampka od ręcznego cały czas miga a lampka ABS świeci się nieustannie. Przy włączaniu silnika dziwne pipczenie razem z tą lampką ręcznego kilka razy.
pozdrawiam robert
Jestem tego samego zdania, postaram się poszukać gdzieś na internecie schematu tej skrzynki by się dowiedzieć co jest od ABS'u.Krzyssiek pisze:coś w skrzyneczce nie styka pewnie
nie doczytałem tego możliwe ze coś nie łączy i nie dochodzi prąd do ABSu ale mimo wszystko próbuj z innym akuMelonWater pisze:Chodzi mi o ten zatrzask... Jak go trochę do góry wezmę to wszystko gra, a jak zatrzasnę do końca to mrygać zaczyna..
Dziękówa!tobi1111 pisze:miałem to samo po ładowaniu aku po przekręceniu kluczykiem nie zgasł ABS po 5 sekundach zaczął migać ręczny i trzy sygnały dźwiękowe aku stare przy przekręceniu kluczykiem nie dawało do ABSu odpowiedniego napięcia mimo ze przekręcił rozrusznikiem i auto odpaliło to kontrolki nie zgasły spróbuj z pożyczonym aku potrwa to kilka minut a przynajmniej będziesz miał pewność ze to nie stare aku jest problemem,jak zamienisz aku kontrolki powinne gasnąć odrazu nie musisz dopalać silnika ,tylko upewij sie ze aku jest dobre bo inaczej będzie to samo
[ Dodano: 25 Gru 2009 11:06 ]nie doczytałem tego możliwe ze coś nie łączy i nie dochodzi prąd do ABSu ale mimo wszystko próbuj z innym akuMelonWater pisze:Chodzi mi o ten zatrzask... Jak go trochę do góry wezmę to wszystko gra, a jak zatrzasnę do końca to mrygać zaczyna..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 81 gości