problem z obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
problem z obrotami
Witam mam problem mam golfa II 1.6 benzyna na gazie od tego roku coś mu się porobiło na benzynie nie chce mi się zbierać jak jest zimny jak daje mu gaz to auto staje nie chce jechać dopiero mus ze puścić pedał i powoli dusić go czasem siepie nim skacze jak żaba muszę mu dobrze depnąć żeby jechał zbiera się dopiero powyżej 3 tys na gazie tego niema przedtem tego problemu nie miałem ponoć ze jakaś poduszka się zrobiła i ze to już tak będzie chodzi o jakaś zwężkę ale nie wiem jaką ze mało powietrza dostaje,ze ponoć jak odepnę mikser przy filtrze to powinien normalnie jechać na benzynie,słyszałem też o nie jakim BLOS ale ponoć niemożna czy nie można było go stosować legalnie???do tego teraz doszedł mi problem z ssaniem na benzyny nie nie chcę się włączyć za łączą się na krótko jak dam na wypalanie paliwa i przed przełączeniem na gaz co to może być???? pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony śr gru 23, 2009 18:59 przez szczepan69, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
szczepan69, na dole szukajka, szukasz pod hasłami pierburg 2E2, membrana siłownika pulldown, membrana zaworu wzbogacania i wszystkiego szybko się dowiesz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Oki w tamtym roku i 2 lata temu zimą miałem na odwrót silnik był za grzany i ssanie się włączało też był ten problem z tym siłownikiem,pozdrawiam
A co mam przy pompie szukać ona chyba jest nie rozbieralna????
[ Dodano: 08 Sty 2010 17:38 ]
Witam mam ten samproblem co 2 lata temu podłończyłem wezyk podcisnienia bo niebył podpiety pewnie wypadł bo niemiałem ssania ale jak podłończyłem to jest ale na ciepłym silniku włancza sie ssanie i obroty maja 3 tyś niewiem mam jeszczejedna wolne miejsce wychądzace od siłowniak pull down to górne podpiołem do gażnika zaraz z przodu a nie wiem gdzie ma iśc ten drugi z drugiego wyjścia dolnego
A co mam przy pompie szukać ona chyba jest nie rozbieralna????
[ Dodano: 08 Sty 2010 17:38 ]
Witam mam ten samproblem co 2 lata temu podłończyłem wezyk podcisnienia bo niebył podpiety pewnie wypadł bo niemiałem ssania ale jak podłończyłem to jest ale na ciepłym silniku włancza sie ssanie i obroty maja 3 tyś niewiem mam jeszczejedna wolne miejsce wychądzace od siłowniak pull down to górne podpiołem do gażnika zaraz z przodu a nie wiem gdzie ma iśc ten drugi z drugiego wyjścia dolnego
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 18:38 przez szczepan69, łącznie zmieniany 2 razy.