Problem z akumulatorem...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Problem z akumulatorem...

Post autor: MelonWater » śr gru 23, 2009 17:04

Witam. Niedawno wyciągnąłem akumulator z mojego golfa w celu naładowania go prostownikiem w domu. Po ponownym założeniu, wszystko OK, tylko lampka od ręcznego cały czas miga a lampka ABS świeci się nieustannie. Przy włączaniu silnika dziwne pipczenie razem z tą lampką ręcznego kilka razy.

Tutaj fota:
Obrazek

Poziom płynu hamulcowego sprawdzony, pod maxem. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym akumulatorem ale tylko to mi przychodzi na myśl...

Z góry dziękuję za pomoc :)

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » śr gru 23, 2009 17:09

Na aku są bezpieczniki od abs , moze coś poruszyłeś

Awatar użytkownika
Krzyssiek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Krzyssiek » śr gru 23, 2009 17:19

przykreciles dobrze tą skrzyneczke na akumie?

Gdzieś na forum czytalem ze takie objawy byly przy uszkodzeniu jakiejś pompki przy serwie
Ostatnio zmieniony śr gru 23, 2009 17:21 przez Krzyssiek, łącznie zmieniany 1 raz.

MóJ GoLFiK

ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MelonWater » śr gru 23, 2009 17:44

wojtas46 pisze:Na aku są bezpieczniki od abs , moze coś poruszyłeś
Możliwe że to jest związane z tymi bezpiecznikami, sprawdzę.

Awatar użytkownika
HMP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: HMP » śr gru 23, 2009 17:47

OT- Gdy masz za niski poziom płynu hamulcowego to na środku miga Ci inna ikonka, cholernie upierdliwa z brzęczykiem.

Powinna być jakaś tabela błędów MK4 bez FISa, trzeba poszperać w necie.

greg

Post autor: greg » śr gru 23, 2009 19:59

HMP pisze:Powinna być jakaś tabela błędów MK4 bez FISa, trzeba poszperać w necie.
ta tabela to instrukcja obsługi

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MelonWater » śr gru 23, 2009 23:03

Zauważyłem dziwną rzecz... A może i nie dziwną ale po włożeniu akumulatora sa tam na górze te bezpieczniki, jak to na ten zatrzask zacisnę to wtedy mi mryga, jak nie zatrzasnę do końca to jest wszystko OK. Może coś nie łączy albo się urwało przy wyjmowaniu akumulatora i teraz trzeba przylutować, co o tym myślicie? : p

greg

Post autor: greg » śr gru 23, 2009 23:05

tam sa 2 śrubki na klemie dodatniej oraz każdy z tych przewodów połączony jest poprzez bezpiecznik i śrubkę

tobi1111
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tobi1111 » śr gru 23, 2009 23:23

MelonWater pisze:Witam. Niedawno wyciągnąłem akumulator z mojego golfa w celu naładowania go prostownikiem w domu. Po ponownym założeniu, wszystko OK, tylko lampka od ręcznego cały czas miga a lampka ABS świeci się nieustannie. Przy włączaniu silnika dziwne pipczenie razem z tą lampką ręcznego kilka razy.
miałem to samo winny jest aku pożycz na chwile dobre aku a zobaczysz że wszystko będzie ok

pozdrawiam robert

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MelonWater » śr gru 23, 2009 23:33

Obrazek
Chodzi mi o ten zatrzask... Jak go trochę do góry wezmę to wszystko gra, a jak zatrzasnę do końca to mrygać zaczyna...

Awatar użytkownika
Krzyssiek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Krzyssiek » śr gru 23, 2009 23:35

coś w skrzyneczce nie styka pewnie

MóJ GoLFiK

ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MelonWater » śr gru 23, 2009 23:35

tobi1111 pisze:
MelonWater pisze:Witam. Niedawno wyciągnąłem akumulator z mojego golfa w celu naładowania go prostownikiem w domu. Po ponownym założeniu, wszystko OK, tylko lampka od ręcznego cały czas miga a lampka ABS świeci się nieustannie. Przy włączaniu silnika dziwne pipczenie razem z tą lampką ręcznego kilka razy.
miałem to samo winny jest aku pożycz na chwile dobre aku a zobaczysz że wszystko będzie ok

pozdrawiam robert
Jestem laikiem w tych sprawach ale według mnie logicznie rozumując, akumulator nie może być winny gdyż jest on jedynie źródłem prądu. Naładowałem go prostownikiem, dostarcza prąd do elektryki samochodowej, myślę że to raczej coś z tymi bezpiecznikami.

Dziękuję wszystkim za pomoc btw :)

[ Dodano: 23 Gru 2009 22:40 ]
Krzyssiek pisze:coś w skrzyneczce nie styka pewnie
Jestem tego samego zdania, postaram się poszukać gdzieś na internecie schematu tej skrzynki by się dowiedzieć co jest od ABS'u.

[ Dodano: 23 Gru 2009 22:49 ]
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/

No to jutro zabieram się do sprawdzania :D

tobi1111
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tobi1111 » pt gru 25, 2009 11:58

miałem to samo po ładowaniu aku po przekręceniu kluczykiem nie zgasł ABS po 5 sekundach zaczął migać ręczny i trzy sygnały dźwiękowe aku stare przy przekręceniu kluczykiem nie dawało do ABSu odpowiedniego napięcia mimo ze przekręcił rozrusznikiem i auto odpaliło to kontrolki nie zgasły spróbuj z pożyczonym aku potrwa to kilka minut a przynajmniej będziesz miał pewność ze to nie stare aku jest problemem,jak zamienisz aku kontrolki powinne gasnąć odrazu nie musisz dopalać silnika ,tylko upewij sie ze aku jest dobre bo inaczej będzie to samo

[ Dodano: 25 Gru 2009 11:06 ]
MelonWater pisze:Chodzi mi o ten zatrzask... Jak go trochę do góry wezmę to wszystko gra, a jak zatrzasnę do końca to mrygać zaczyna..
nie doczytałem tego możliwe ze coś nie łączy i nie dochodzi prąd do ABSu ale mimo wszystko próbuj z innym aku

MelonWater
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MelonWater » sob gru 26, 2009 01:44

tobi1111 pisze:miałem to samo po ładowaniu aku po przekręceniu kluczykiem nie zgasł ABS po 5 sekundach zaczął migać ręczny i trzy sygnały dźwiękowe aku stare przy przekręceniu kluczykiem nie dawało do ABSu odpowiedniego napięcia mimo ze przekręcił rozrusznikiem i auto odpaliło to kontrolki nie zgasły spróbuj z pożyczonym aku potrwa to kilka minut a przynajmniej będziesz miał pewność ze to nie stare aku jest problemem,jak zamienisz aku kontrolki powinne gasnąć odrazu nie musisz dopalać silnika ,tylko upewij sie ze aku jest dobre bo inaczej będzie to samo

[ Dodano: 25 Gru 2009 11:06 ]
MelonWater pisze:Chodzi mi o ten zatrzask... Jak go trochę do góry wezmę to wszystko gra, a jak zatrzasnę do końca to mrygać zaczyna..
nie doczytałem tego możliwe ze coś nie łączy i nie dochodzi prąd do ABSu ale mimo wszystko próbuj z innym aku
Dziękówa!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”