Pomierzyłem prąd- opuszczanie jednej szyby ok 8A, podnoszenie prawie 15A!!!

Czy silniki mogą być za słabe? Jest jakaś różnica w silnikach od 3D i 5D ? Bo nie wiem w jakim modelu pierwotnie siedziały te mechanizmy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja u siebie mam załozone z Vento a mam 3 drzwiowe auto i chodzi jak w fabryce wiec instalacja ta sama .arielo87 pisze:Czy silniczki od szyb od 5D różnią się czymś od 3D? W 3D, a taki mam, szyby są cięższe od modelu 5D
fabrycznie nie, a ty właściwie nie napisałeś jakie masz czy oryginalne czy nie.arielo87 pisze:czy były montowane jakieś silniczki bez wbudowanej elektroniki?
O fak, niedopatrzenie moje. SorryPaweł Marek pisze:fabrycznie nie, a ty właściwie nie napisałeś jakie masz czy oryginalne czy nie.arielo87 pisze:czy były montowane jakieś silniczki bez wbudowanej elektroniki?
z tym nic nie zrobisz to jest norma. Szyby sporo prądu ciągną, nie wiem jak to zrobiłeś że przestają ciągnąć jak djda do końca, ale w oryginale wówczas silnik się zatrzymuje i jeszcze przez pół sekundy ciągnie prąd - w tym momencie oczywiście dużo, i światła się ściemniają.arielo87 pisze:na zgaszonym silniku światła trochę przygasają.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 78 gości