Duże spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Duże spalanie
Witam, dziś zrobiłem pomiar spalania w moim golfiku i wyszło mi ponad 9l/100km po mieście! Co może być tego przyczyną ? Nigdy nie sprawdzałem ile pali (ropę mam praktycznie za darmo), a po dzisiejszym aż się przeraziłem :/ Co może być przyczyną tak dużego spalania? W golfiku siedzi zwykły diesel o pojemności ~1600ccm.
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2009 22:21 przez Lukaszr0, łącznie zmieniany 1 raz.
Zatankowałem do pełna zrobiłem 100km i znów zatankowałem do pełna. Wycieków paliwa nie ma, nie kopci, jakoś ciężko chodzi na luzie na wolnych obrotach na pozostałych biegach jest ok, no może poza wstecznym. Mam zapowietrzone hamulce (nie mam narzazie czasu ich odpowietrzyć) ale wątpię żeby to przez to bo przecież nic nie blokuje (tylko ściąga przy hamowaniu).
ja się podepnę u mnie podobnie. Mam też diesla 1.6 54KM. ostatnio tankowałem za 100zł i po jakiś 150km juz nie miałem ponad połowy paliwa a do tej pory za stówkę mogłem przejechać nawet 400 i więcej km czyli wychodzi mi jakieś 12(!!!!!!!!!!!)l na 100 czy może być to wina "uszlachetniacza" który dolałem na dniach do paliwa??? takie spalanie jest niedorzeczne i nieakceptowalne.proszę o pomoc i odpowiedź
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM