jak powinien wygladac wydech-przelot 1.9TD

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

webster__
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

jak powinien wygladac wydech-przelot 1.9TD

Post autor: webster__ » śr gru 23, 2009 11:27

witam jako ze mam mozliwosci. chcialbym zrobic sobie przelot.. tylko pytanie czy pomoze to silnikowi? mowa o silniczku 1.9td w mk3. z jakiego materialu rury i jakiej srednicy? i czy wogole warto sie zabierac??

moje mk3 AAZ+ -120 na rsl
viewtopic.php?p=4030824#4030824" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pn gru 28, 2009 13:41

potocznie mówi się że coś daje... google coś ci na ten temat powie. Co do materiału to może to byc zwykła rura (zacznie korodować) albo kwasiak (nie koroduje pod warunkiem dobrego spawania). Średnica minimum 2 lub 2,5 cala.

Jeśli robisz wydech to należałoby też zając się kolektorem wydechowym i uwolnieniem dolotu... Koszty nie małe i problemów również nie mało. Przeglądy techniczne i kontrole policji, a według mnie dźwięk TD z przelotem nie jest aż tak fascynujący i na długie trasy będzie uciążliwy, nie daj bóg jak źle ustawisz rury i zaczną dudnieć.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
GTI KR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTI KR » pt sty 01, 2010 20:11

jesli chodzi o osiagi to moze byc minimalna roznica, ale czy nie lepiej pobawic sie przy Turbinie pompie. Jesli chodzi o dzwiek to znajomy ma AAZ z przelotem i calkiem niezle to brzmi. Jakos tak malo klekocze ;) hehe

BB (borówka, bandit ...)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”