Wyciąganie akumulatora na noc

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

owi
Nowicjusz
Nowicjusz

Wyciąganie akumulatora na noc

Post autor: owi » ndz gru 20, 2009 17:07

Witam,

Chcialbym sie zapytac czy nie ma zadnych przykrych konsekwencji wyciagania akumulatora z golfa V 04 1.9 TDI (bez nawigacji). Czy nie rozkoduje się radio i tym podobne ustawienia?

W jaki sposób go najwsprawniej wyciągnać. Na razie nie mialem czasu sie zbytnio rozejrzec, ale u podstawy obudowy zauwazylem dwie sruby (na oko 17). Czy moze wykonuje się to w inny sposób?

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz gru 20, 2009 17:14

Radio w tych rocznikach już powinno się nie rozkodować, powinno zacząć działać po podłączeniu akumulatora, jednak dobrze by było mieć dla pewności jego kod. Zegarek też trzeba ustawić.
Nastawienia istotnych elementów pojazdu nie ulegają "zapomnieniu" - tu można być spokojnym.
Po odłączeniu klem i odkręceniu mocowania na dole - można akumulator unieść za jego "uszy" leżące we wgłębieniach górnej pokrywy. W razie ich braku - pomoc drugiej osoby jest bardzo pożyteczna.
Ostatnio zmieniony ndz gru 20, 2009 17:18 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

owi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: owi » ndz gru 20, 2009 17:19

http://vwts.ru/electro/g5/j05_27_el.pdf
Tutaj znalazlem schemat i tam na stronie 25 mam cala instrukcje jak wyciagnac akumulator z dieselka. Chyba jednak sobie odpuszczę takie codzienne zabawy pod blokiem... Gra nie warta swieczki. Po prostu albo przeczekam mrozy albo kupię nowy aku.

Czy taka zabawa jak tam opisana jest koneiczna? Wlasnie tak patrzylem ze jedna srube da sie na luzie odkrecic i wyciagnac akumulator
Ostatnio zmieniony ndz gru 20, 2009 17:21 przez owi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » ndz gru 20, 2009 17:23

owi, to ja wstarym klekocie nie wyciągam i pali bez problemu,a ty w mkV chcesz wyciągać?Jak stary padnięty aku,to i tak trzeba zainwestować w nowy i mieć święty spokój :bajer:

owi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: owi » ndz gru 20, 2009 17:29

no wlasnie fundusze mi sie przed swietami skonczyly ;) i tu szukam sposobu zaoszczedzena tych 300zl do stycznia ;)

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 20, 2009 17:34

To pozostaje zakup w systemie ratalnym na kredyt.

owi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: owi » ndz gru 20, 2009 17:43

to jak juz bede musial koneicznie tego aku wymieniac, to juz te pieniazki znajde jakims sposobem.

Chodzi mi teraz o kwestie samego procesu - czy to wyglada tak jak na tym schemacie na stronie 25-26 jak pokazalem? Czy moze to jest szybsza sprawa? Pytam się powaznie poniewaz w moim nowym bloku nie mam garazu i nie chce sie bawic w bardziej zaawansowane zabawy pod blokiem po ciemku ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”