i hamulce 2 pytania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
i hamulce 2 pytania
Witam! Mam takie pytanka 1 to:
Czy w golfach 20 jahre o silniku 1.9 TDI AFN były montowane seryjnie łopatki dolotów powietrza do hamulców wewnątrz koła? Jak spoglądałem pod inne golfy to były wyposażone w takie dodatkowe chłodzenie lecz to nie były żadne gti ani jahre, wiec z tąd moje pytanei czy GTI też miały takei na stanie? i czy z każdego typu golfa to podchodzi?
2 pytanie... to o elektrykę... chce zamontować sobie w drzwiach kopertówki ale nie wiem ska podpiąć do tego prąd? Tak aby w czasie otwierania drzwi one sie zapalały, czy muszę wpiąć się jakoś do środowych lampkę oświetlających wnetrze? jak tak to w którym miejscu najlepiej?
thX z góry za odp.
Czy w golfach 20 jahre o silniku 1.9 TDI AFN były montowane seryjnie łopatki dolotów powietrza do hamulców wewnątrz koła? Jak spoglądałem pod inne golfy to były wyposażone w takie dodatkowe chłodzenie lecz to nie były żadne gti ani jahre, wiec z tąd moje pytanei czy GTI też miały takei na stanie? i czy z każdego typu golfa to podchodzi?
2 pytanie... to o elektrykę... chce zamontować sobie w drzwiach kopertówki ale nie wiem ska podpiąć do tego prąd? Tak aby w czasie otwierania drzwi one sie zapalały, czy muszę wpiąć się jakoś do środowych lampkę oświetlających wnetrze? jak tak to w którym miejscu najlepiej?
thX z góry za odp.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
re: hamulce
Co do hamulcow, to czy jahre maja wentylowane tarcze?
Bo jak na moj gust, to te lopatki sa szczegolnie dla tarcz litych (ja mam takie w 1.4, lite tarcze + lopatki), ktore wiadomo grzeja sie inaczej
Bo jak na moj gust, to te lopatki sa szczegolnie dla tarcz litych (ja mam takie w 1.4, lite tarcze + lopatki), ktore wiadomo grzeja sie inaczej
podpinasz tak jak lampki we wnętrzu... tzn plus na stałe, a dołączana masa z krańcówki przy drzwiach, ot cała filozofia.karambol pisze:2 pytanie... to o elektrykę... chce zamontować sobie w drzwiach kopertówki ale nie wiem ska podpiąć do tego prąd? Tak aby w czasie otwierania drzwi one sie zapalały, czy muszę wpiąć się jakoś do środowych lampkę oświetlających wnetrze? jak tak to w którym miejscu najlepiej?
a co do "łopatek" to ja w pasku z 256x12 i 256x22 miałem te łopatki w obydwu wersjach.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
karambol,
najlepiej przy lampce sie podepnij, zaraz za wtyczka, mozna zrobic zeby sie zapalaly nie zalezni od oswietlenia wnetrza albo zeby sie palily razem z oswietleniem wnetrza,
ale pierwsze wyjscie lepsze jest. najlepiej wypnij wtyczke i sprawdz miernikiem gdzie sie pojawia napiecie po otwarciu drzwi, ja juz nie pamietam jak to w moim jest, ale chyba w 4pinowej kostce te 2 srodkowe sa odpowiendnie. mozesz tez dioda 12v sprobowac znalesc napiecie przy otwartych drzwiach
najlepiej przy lampce sie podepnij, zaraz za wtyczka, mozna zrobic zeby sie zapalaly nie zalezni od oswietlenia wnetrza albo zeby sie palily razem z oswietleniem wnetrza,
ale pierwsze wyjscie lepsze jest. najlepiej wypnij wtyczke i sprawdz miernikiem gdzie sie pojawia napiecie po otwarciu drzwi, ja juz nie pamietam jak to w moim jest, ale chyba w 4pinowej kostce te 2 srodkowe sa odpowiendnie. mozesz tez dioda 12v sprobowac znalesc napiecie przy otwartych drzwiach
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/313741.html][img]http://images.spritmonitor.de/313741.png[/img][/url]
Mój Mk3 :P
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246130
Mój Mk3 :P
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=246130
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Jahre nie mają kierownic powietrza, mają wentylowane tarcze.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
okolice POZNANIA
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
moja wypowiedź tyczy tylko tarcz od XX jahre czyli 288 mm. tego jestem pewien.sHpAaKu pisze:mariusz75, ale chyba wentylowane tarcze nie wykluczają istnienia kierownic.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
okolice POZNANIA
okolice POZNANIA