Witam!
od pewnego czasu psuł mi się synchronizator pierwszego biegu więc z czasem musiałem nieco mocniej wciskać aby jedynka wskoczyła
... dzisiaj przy sporym mrozie znowu nie chciała wskoczyć ale to w ogóle a jak się to już udało to weszła ale jakby dalej tak że prawie drążkiem mogłem dotknąć sterowania klimy
mimo to nie działała ... chwilę później postanowiłem ruszyć z dwójki udało się ale po czasie jak wyluzowałem na światłach i znowu chciałem ruszyć z dwójki zrobiło się to samo co z jedynka czyli straszny luz .... tak samo z trójką 4 i 5
W tej chwili uda mi się ruszyć jedynie jak jakimś cudem "trafie" w bieg
ogólnie mówiąc LUZY są wszędzie na każdym biegu
Proszę pomóżcie bo zostanę na święta bez auta
Serdecznie pozdrawiam
[ Dodano: 19 Gru 2009 23:16 ]
Czy naprawdę nikt nie wie gdzie może leżeć przyczyna moich problemów?
golf IV Gti 1.8 T ... problem ze skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
wydaje mi się ze to nie to
jak teraz patrzyłem to takie jakby kolanko(chyba wibierak-ale ) nie chciało wskoczyć w bieg tylko ręcznie je poruszając można było włożyć bieg
zauważyłem także że coś to kolanko jest poluzowane bo można nim poruszać w inne strony niż normalnie takie luzy
a i najważniejsze słychać jakieś dzwonienie znaczy jakby metal o metal ktoś uderzał
jestem laikiem także nie wiem jak się nazywaj poszczególne części
jak teraz patrzyłem to takie jakby kolanko(chyba wibierak-ale ) nie chciało wskoczyć w bieg tylko ręcznie je poruszając można było włożyć bieg
zauważyłem także że coś to kolanko jest poluzowane bo można nim poruszać w inne strony niż normalnie takie luzy
a i najważniejsze słychać jakieś dzwonienie znaczy jakby metal o metal ktoś uderzał
jestem laikiem także nie wiem jak się nazywaj poszczególne części