Nowy akumulator słaby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Nowy akumulator słaby

Post autor: PinkFloyd » sob gru 19, 2009 22:59

W czerwcu tego roku kupiłem nowy akumulator Five Star 72Ah 640A. Ostatnio jak auto stało w garażu murowanym ( min +1 st C ) po 4 dniach ledwo zapalił, spradwziłem napiece na klemach tylko 12,06V, 100% naładowany ma 12,7V a 4 dni wczesniej robiłem duża trasę. Sprawdziłęm upływ rądu na właczonym rozbudowanym alarmie, iimo, ecu pamięc radia wyszło 0,06A więc ok. Naładowałem aku po 4 dniach stania napiece z 12,8V spadło do 12,28V i juz słabiej palił. Czy to znaczy ze nowy aku jest do reklamacji? Jak wygada weryfikacja reklamacji akumulatora- jak oni to sprawdzają, nie chce wracac z tym akumulatorem juz do domu :grrr: Chyba ze powodem jest cos innego.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob gru 19, 2009 23:04

PinkFloyd pisze:- jak oni to sprawdzają
musisz jechac na reklamacje z naladowanym aku,podłącza miernik co mierzy pod obciązeniem i bedzie wiadomo.moze uda ci sie zastepczy wziąść choc wątpie.byl niedawno obszerny temat chyba w dziale ogolnym o reklamacji aku.ale fakt pobór masz niby ok.wiec chyba aku niestety trafiejne

[ Dodano: Sob Gru 19, 2009 22:06 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279079&start=0

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob gru 19, 2009 23:14

PinkFloyd pisze:Jak wygada weryfikacja reklamacji akumulatora-
zależy gdzie kupwałeś. W takim punkcie gdzie dużo akumulatorami handlują sprzedawcy mają przyrządy. Powinni wymienić Ci od ręki na sprawny. Gorzej w jakimś hipermarkecie, zanim odeślą do sprawdzenia itd - szkoda gadać

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » sob gru 19, 2009 23:24

Pozyczyłem od kolegi na noc akumulator żelowy 55ah o pradzie rozruchowym 980A :bigok: Po nocy było 12,8V :grin: wiec chyba wina mojego aku aco najciekawsze przy takim pradzie rozruhowym rozrusznik kreci sie jak szlifierka i pali od ząbka bez podgrzania swiec żarowych :hmm: Jade w poniedzałek reklamowac. Dzieki za pomoc i zainteresowanie :pub:
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 23:24 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”