golf IV Gti 1.8 T ... problem ze skrzynia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

oscar1989

golf IV Gti 1.8 T ... problem ze skrzynia

Post autor: oscar1989 » sob gru 19, 2009 22:51

Witam!
od pewnego czasu psuł mi się synchronizator pierwszego biegu więc z czasem musiałem nieco mocniej wciskać aby jedynka wskoczyła
... dzisiaj przy sporym mrozie znowu nie chciała wskoczyć ale to w ogóle a jak się to już udało to weszła ale jakby dalej tak że prawie drążkiem mogłem dotknąć sterowania klimy
mimo to nie działała ... chwilę później postanowiłem ruszyć z dwójki udało się ale po czasie jak wyluzowałem na światłach i znowu chciałem ruszyć z dwójki zrobiło się to samo co z jedynka czyli straszny luz .... tak samo z trójką 4 i 5
W tej chwili uda mi się ruszyć jedynie jak jakimś cudem "trafie" w bieg
ogólnie mówiąc LUZY są wszędzie na każdym biegu

Proszę pomóżcie bo zostanę na święta bez auta

Serdecznie pozdrawiam

[ Dodano: 19 Gru 2009 23:16 ]
Czy naprawdę nikt nie wie gdzie może leżeć przyczyna moich problemów?

kisiel1985
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kisiel1985 » ndz gru 20, 2009 09:48

witam mam to samo i co poradziles cos na to od wczraj nie moge znalesc wstecznego 1 2

oscar1989

Post autor: oscar1989 » ndz gru 20, 2009 12:32

nic czekam az ktos mi odpisze ...
w poniedzialek zadzwoni do mechanika
moze cos bedzie wiedzial

kisiel1985
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kisiel1985 » ndz gru 20, 2009 12:42

kolego otwurz maske po prawej stronie z najudyje sie koniec wybieraka taki plastik niech ktos powachluje gałka a ty patrz czy nie pekł ja przed chwila to zauwarzylem

oscar1989

Post autor: oscar1989 » ndz gru 20, 2009 13:49

wydaje mi się ze to nie to

jak teraz patrzyłem to takie jakby kolanko(chyba wibierak-ale ) nie chciało wskoczyć w bieg tylko ręcznie je poruszając można było włożyć bieg
zauważyłem także że coś to kolanko jest poluzowane bo można nim poruszać w inne strony niż normalnie takie luzy
a i najważniejsze słychać jakieś dzwonienie znaczy jakby metal o metal ktoś uderzał

jestem laikiem także nie wiem jak się nazywaj poszczególne części

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”