Alarm włącza się bez powodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Alarm włącza się bez powodu
Witam. Mam taki problem teraz gdy jest duży mróz u mnie aktualnie -17 samochód stoi na dworze i sam włącza mi się alarm bez powodu nawet co kilka minut. Czego to może być wina jak było cieplej to nie było tego problemu?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Misza86, ciężko dojść będzie. Może wyć od spadku napięcia ale to gdzieś poniżej 8V. Może od kurczenia metalu na mrozie załącza się któraś krańcówka w drzwiach, albo pod klapą silnika. Może czujka szwankuje. Czy Twoj alarm nie wygeneruje kodów dźwiękowych lub błyskowych z których się dowiesz czemu się włączał?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Raczej nie wygeneruje nie wiem co to za alarm ale nie oryginalny, jakiś dokładany raczej. Akumulator raczej mam dobry bo auto pali bez problemów za pierwszym razem, na razie odłączyłem całkiem alarm bo mam taką możliwość na kluczyk przy syrenie. Zobaczę jak się ociepli czy problem będzie się powtarzał.