wyciek z bloku silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyciek z bloku silnika
Witam!! koledzy mam taki problem a mianowicie zamarzła mi woda w chłodnicy i przewodach, wlałem płyn do zbiorniczka ale wszystko wyciekło otworem z bloku. wiecie może jak to naprawić i czy konieczne bedzie wyjęcie silnika. z gory dzięki
- lukasz041287
- Użytkownik
- Kontakt:
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Cyba chodzi o tą zaślepkę którą wywala na taką okoliczność?italiano_83 pisze:Jakim otworem ??? Technologicznym ???
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
- Brejna
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak miałeś układ zalany woda to nic dziwnego ze wysadziło korek!
w sumie do tego te korki sa w bloku,w razie zamarzniecia cieczy chłodzacej silnik, taka zaślepka powinna wystrzelić!
Jeśli tylko zaslepka wystrzeliła to nic strasznego,ja zawsze mozna wbić spowrotem,gożej jak ci gdzies w głowicy albo w bloku porozsadzało!
Mi kiedys w poprzednim aucie wysadziło taki korek,wbiłem go i było cacy!
Dobra rada,nigdy nie zalewaj auta woda!!!
w sumie do tego te korki sa w bloku,w razie zamarzniecia cieczy chłodzacej silnik, taka zaślepka powinna wystrzelić!
Jeśli tylko zaslepka wystrzeliła to nic strasznego,ja zawsze mozna wbić spowrotem,gożej jak ci gdzies w głowicy albo w bloku porozsadzało!
Mi kiedys w poprzednim aucie wysadziło taki korek,wbiłem go i było cacy!
Dobra rada,nigdy nie zalewaj auta woda!!!
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 20:31 przez Brejna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
o ile pamiętam ta zaślepka zwana jest brokiem, kupujesz nową wbijasz i po sprawie, ale ktoś ci może jeszcze dopisze czy się ją tylko wbija czy jeszcze wymaga jakiegoś uszczelnienia, chyba niczego nie wymaga ale nie robiłem tego sam.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
w passacie 1.8 robilem takie cos, na sucho wbite i wszytko ok, koszt broka 4 zł
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]