Dziwny problem z odpalaniem rano auta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny problem z odpalaniem rano auta
Przy odpaleniu z rana gdy są te mrozy powyżej -10 autko kręci ok, załapuje i gaśnie. Gdy próbuję cały proces odpalania wspomóc gazem to przytrzymując go tak z 2-3min zaczyna chodzić normalnie. Potem odpala już idealnie. Tak jak by coś z saniem było nie tak. Silnik ADY czyli 2.0 8v. Ma ktoś może jakiś pomysł co to może być?
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
robiłem to już jakieś 2 miesiące temujeson pisze:Trzeba wyczyścić przepustnice i najlepiej zrobić adaptacje
wiele o tym jest na forum
wtedy mi obroty skakały właśnie
czy jest możliwe że źle ona jest wyczyszczona bądź źle jest zrobiona adaptacja?
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
adaptacje w ady?pierwsze słyszę u mnie bez tego się obyło i chodzi
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
to powiedz mi jeszcze czym się obiawai nie zrobienie adaptacji i ewentualnie w ktorym miejscu w vagu to sie znajduje:-)jeson pisze:często sie udaje ze nie trzeba robić ale na pewno nie zaszkodziChristopherek pisze:adaptacje w ady?pierwsze słyszę u mnie bez tego się obyło i chodzi
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
każdorazowo sie powinno to robic po czyszczeniu przepustnicy lub jej wymianie
http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=9
http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=9

koledzy jak pisałem miałem robione czyszczenie i adaptację jakieś 2 miesiące temu
gdy silnik jest rozgrzany nie ma żadnych wahań obrotów itd
myślicie że ponowne czyszczenie coś da?
umówiłem się z kumplem że podłączy golfa pod kompa przed odpaleniem i zobaczymy wtedy co pokaże, nie wiem co mu to powie ale przynajmniej może zobaczy w czym jest problem z odpalaniem
gdy silnik jest rozgrzany nie ma żadnych wahań obrotów itd
myślicie że ponowne czyszczenie coś da?
umówiłem się z kumplem że podłączy golfa pod kompa przed odpaleniem i zobaczymy wtedy co pokaże, nie wiem co mu to powie ale przynajmniej może zobaczy w czym jest problem z odpalaniem
a jak by się zachowywał potem, po odpaleniu gdy jest zagrzany?jeson pisze:drugą sprawa może być uszkodzony czujnik temp ale tu byś miał duży problem z uruchomieniem silnika na zimnym nawet po dodaniu gazu i z obrotami
gdzie ten czujnik jest, jeśli możesz mi powiedzieć?jeson pisze:raczej normalnie
dla pewności na zimnym silniku odłącz czujnik temp i odpal
druga sprawa, czy komp pokaże ewentualne uszkodzenie czujnika?
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 19:13 przez azizi, łącznie zmieniany 1 raz.