dziwny problem z ogrzewaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwny problem z ogrzewaniem
Tak więc jadac autem gdy obroty chociaz sa na 2 tyś ogrzewanie działa jak powinno [po prostu normalnie - dobrze!], gdy stane na biegu jałowym silnik chodzi, temperatura silnika 90 stopni z nadmuchu leci zimne powietrze - rusze i po secundzie gorace powietrze : | o co tutaj chodzi Panowie? Zaczelo mi sie tak dziac gdy auto spedziło nocke przy - 20 stopniach. Reasumujac nagrzewnica mysle, ze dobra bo powietrze cieple leci gdy jade, a jak stane to zimne mimo ze podkrecone ogrzewanie na max
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 17:05 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak, jak stoje i dam mu gazu do 2-2,5 tys obrotów dla przykładu to wtedy grzeje momentalnie, puszcze gaz przestaje grzać i leci zimne powietrze, dodam gazu znowu leci ciepłe i tak na zmianeeeeeee.. co to bedzie ? pompa ?bongo pisze:A jak stoisz i dasz na 2-2.5 tys obrotów to grzeje czy nie?
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 17:28 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestes pewny? Hmm rzeczywiscie ostatnio wymieniałem termostat i spuszczałem płyn i nalewałem ponownie hmm ... jak odpowietrzyć jesli samo sie nie zrobiło?karol27 pisze:Zapowietrzony układ.
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 17:31 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy go rozgrzeje do 90 stopni i zostawie dajmy na to na 10 minut to hmm podchodzi tak pod 100 po czym wlaczy sie wentylator i ostudzi i jest ok. Płyn? Tak na minimum w tym momencie..FIRERS pisze:a jak stoi to nie wychodzi ci temperatura ponad 90??? jak nie ma uplywu temperatury przez nagrzewnice i nie ma obiegu to powinno sie autko masakrycznie grzac.. ponad 90 i wentylator chodzil by nonstop
Jak patrzyłem pare dni temu czyli od razu po wymianie termostatu wszystko było w porzadku az nagle jakies 2-3 dni temu, po wymianie zaczely sie dziać wyzej opisane cuda.. A jak jest teraz nie wiem nie patrzyłem, co do tego lookne jutro od rana bo dzisiaj na ten mroz totalnie nie widzi mi sie wychodzić sumujac uwazasz ze usterka gdzie lezy?FIRERS pisze:to wyglada na to ze duzy obieg jest. tylko malego nie ma a jak na wolnych postoi to weze z nagrzewnicy tez staja sie zimne wyczuwasz w nich plyn czy powietrze.
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 17:44 przez Vii, łącznie zmieniany 2 razy.
Dokladnie i to jest problemem, wyszedlem - zobaczyłem płyn totalnie uciekł ze samochodu poprzez dziurawa chłodnice a zima ciezko to dostrzec bo auto sie nie grzało mimo wszystko wyzej niz 90 stopni.. Dotykam wezy patrze w zbiorniczek totalna pustka lol ; D sorry za zamieszanie temat mozna zamknać i dzieki koledzy za fatyge, bog zaplaćFIRERS pisze:wyglada na to ze za malo jest plynu