1.9 sdi nie odpala w zimie, zaświeciła sie kontrolka (p)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- miki2003
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.9 sdi nie odpala w zimie, zaświeciła sie kontrolka (p)
niemoge odpalić mk4 1.9 sdi akumulator kręci ale silnik niechce zaskoczyć co moze byc przyczyną, co zrobic w takiej sytuacji, i co to jest kontrolka (p) ktory wyskoczyla po kilku nieudanych próbach odpalenia??
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No to ja bym temu mechanikowi nawet taczki nie dał do naprawy -jak on taki miszcz mechanik . Spytaj się tego miszcza co ten denaturat ma zrobić w ropie skoro się z nią nie połączy tylko spłynie na dno zbiornika?miki2003 pisze:bylem u mechanika i powiedzial zebym dolal denaturatu i poczekal troche...
Napisałem ci co możesz dolać -tylko to się robi przed a nie po zamarznięciu ropy w układzie-albo rozmroz auto w garazu i wtedy dolej .
-
- Forum Master
No jasne że się nie dolewa, a z resztą nie ma aż takich mocnych mrozów ... W zeszłym roku było -25 i odpaliłem bez dolewania czegokolwiek. Jak sprawdzałeś świece że są dobre ?? Tylko to że kontrolka od nich gaśnie ? Jeśli tak to nie sprawdziłeś ich wcale. Musisz sprawdzić opór jaki na nich jest... Jeśli nie masz sprzętu do tego to możesz żarówką sprawdzić. Bierzesz żarówkę (12V) Jeden koniec dotykasz do świecy żarowej a drugi do plusa przy akumulatorze. Jeśli normalnie zaświeci to znaczy że świece ok. Jeśli się nie zaświeci lub będzie lekko świeciła (lżej jak pod akumulatorem) to świece do wymiany.