niemodę dostać się do samochodu. POMOCY

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pawlunioo
Nowicjusz
Nowicjusz

niemodę dostać się do samochodu. POMOCY

Post autor: pawlunioo » pt gru 18, 2009 20:00

Witam!

Posiadam Golfa 4 TDI 90KM 1999r.

Mam problem z dostaniem się do samochodu, ponieważ dzisiaj rozładował mi się akumulator, wyjołem go do ładowania, zatrzasnołem maske, samochód był zamknięty centralką, i teraz niemogę sie dostać żeby włożyć aku, centralka przecież niezadziała bo niema aku a kluczykiem niemogę otworzyć.

Mam jeszcze pytanko, czy drzwi powinny otworzyć się normalnie (nawet jak niema aku), czy poprostu zamarzł mi zamek, bo kluczyk wchodzi do końca, ale niechce się przekręcić. Pytam bo kupiłem ten samochód z 2 miesiące temu i zawsze otwierałem centralką, nigdy z kluczyka

z góry Dziękuje

Awatar użytkownika
Kavior
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Kavior » pt gru 18, 2009 20:07

Jak nie możesz przekręcić kluczyka to pewnie Ci zamarzł albo jest zatarty. Spróbuj drzwiami od pasażera albo bagażnik otworzyć. Bez akumulatora mechanicznie kluczykiem drzwi muszą sie otworzyć. Na przyszłość nasmaruj zamki i raz na jakiś czas otwieraj auto kluczykiem by zamek się nie zastał
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 20:09 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » pt gru 18, 2009 20:07

pawlunioo, zamarzł zamek :bigok:

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pt gru 18, 2009 20:16

bongo pisze:pawlunioo, zamarzł zamek :bigok:
No nie koniecznie. Mogła wkładka zaśniedzieć, zabrudzić, zardzewieć i tez nie będzie można przekręcić klucza. Psiknij jakimś WD-40 czy coś i popróbuj.

Awatar użytkownika
wolny83
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: wolny83 » pt gru 18, 2009 20:18

a drzwi od pasazera probowałes otworzyc?Tez sie nie da przekrecic kluczyka?Zamek bagaznika masz zwyly na klucz czy pnematyczny?

[ Dodano: 18 Gru 2009 19:20 ]
Kavior pisze:Na przyszłość nasmaruj zamki i raz na jakiś czas otwieraj auto kluczykiem by zamek się nie zastał

pamietaj o tym na przyszłosc
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 20:22 przez wolny83, łącznie zmieniany 1 raz.

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images44.fotosik.pl/241/73fd4b95b7dbdc5fmed.gif[/img][/url] www.chuligani.com

pawlunioo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pawlunioo » pt gru 18, 2009 20:20

Zamki nasmarowałem przed mrozami środkiem specjalnym do zamków, ale widocznie za mało. Próbowałem już otworzyć drzwiami i bagażnikiem i nic. Jeszcze psikłem odmrażaczem, może za jakiś czas coś ruszy.

Ale dzięki, teraz od czasu do czasu będe otwierał zamkiem.

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » pt gru 18, 2009 20:26

pawlunioo pisze:Mam problem z dostaniem się do samochodu, ponieważ dzisiaj rozładował mi się akumulator, wyjołem go do ładowania, zatrzasnołem maske, samochód był zamknięty centralką, i teraz niemogę sie dostać żeby włożyć aku, centralka przecież niezadziała bo niema aku a kluczykiem niemogę otworzyć.
pawlunioo jak nie poskutkują próby z zamkami to zanim zaczniesz tłuc szyby to chyba lepiej atrapę rozbebeszyć i dostać się do zamka maski. Wg mnie tańsze i mniej kłopotliwe rozwiązanie..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pt gru 18, 2009 20:28

pawlunioo pisze:Zamki nasmarowałem przed mrozami środkiem specjalnym do zamków, ale widocznie za mało. Próbowałem już otworzyć drzwiami i bagażnikiem i nic. Jeszcze psikłem odmrażaczem, może za jakiś czas coś ruszy.

Ale dzięki, teraz od czasu do czasu będe otwierał zamkiem.
To zamki nasmarowałeś a kluczykiem się nie pobawiłeś ??

greg

Post autor: greg » pt gru 18, 2009 20:39

Kamel pisze:Wg mnie tańsze i mniej kłopotliwe rozwiązanie..
wystarczy położyć się pod autem - po środku chłodnicy sięgnąć ręką w górę i palcami otworzyć zamek.
Jak nie to - weź aku + kable rozruchowe i pod autem przypnij + do kabla od alternatora a masę do jakiegokolwiek metalowego elementu silnik a- zamek możesz otworzyć :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”