Czy to pompa paliwa? Wogole nie chodzi na Pb

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Jesionvr6
...
...
Kontakt:

Post autor: Jesionvr6 » pt gru 18, 2009 17:11

tympy mechanik pisze:
jeson pisze:sprawdz najpierw prąd i jak sie pojawi przez ok 2 sek po włączeniu zapłónu to wykluczy ci uszkodzenia w instalacji el.
tak to sie zgadza ale jak bedzie miał odłączoną pompe i nie bedzie cisnienia to napiecie sie pojawi na dłużej bo czujnik cisnienia nie wyłączy pompy

najprostrzy sposub na sprawdzenie czy pompa działa to zdjęcie wężyka paliwowego włożenie go do pustej butelki plastikowej żeby nie narozlewać i przekręcenie kluczyka
http://www.allegro.pl/item847200549_sil ... 000km.html na tej aukci na 3 zdjęciu widać te wężyki od paliwa po lewej stronie wtrysku musisz zdjąć ten z przodu silnika czyli ten bliżej dekla głowicy :bajer:

jaki czujnik ciśnienia??

[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 16:13 ]
jelon1030 pisze:nie dziala...

trza wyciagnac stara...

utknalem...

[url=http://images49.fotosik.pl/239/d4f8b60f1db08b8cm.jpg]Obrazek[/URL]

jak ja teraz wyciagnac? bo to w calosci przez ten otwor nie wyjdzie ;/ wogole cos ja tam trzyma... mam na sile ciagnac?
złap za ten cały kosz w zbiorniku i obróć w lewo pompa sie odepnie i bedziesz mógł ją swobodnie wyjąć

Obrazek

Awatar użytkownika
Nocny Sokół
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Nocny Sokół » pt gru 18, 2009 17:27

OK udalo sie wyjac ;) ...podlaczylem nowa...ale juz za ciemno zeby skonczyc dzisiaj reszte... ale tylko zalozenie zostalo i musze nowe opaski zaciskowe kupic.....

dziala ;] odpalil pieknie za pierwszym i rowno na benzynce chodzi

:pub: dzieki
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 17:15 przez Nocny Sokół, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”