Witam wszystkich.
Mam mały problem z moim golfem mk4 2000r. 1.6 16V. Chodzi o brak mocy, głównie na małych obrotach. Pisałem już raz na forum i dostałem radę, że raczej napewno problem tkwi w przepustnicy. Zakupiłem (używkę), podmieniłem, została zaadoptowana przez mechanika... W sumie jest troszkę lepiej tzn. tak powiedział mechanik po wskazaniach na komputerze. Ale to chyba nie jest jeszcze to. Nie wiem co jeszcze można sprawdzić. W moich golfie jest niby 105 kucyków ale jakoś wcale tego się nie odczuwa. Ciężko ruszyć i wyjechać pod górkę. Miał ktoś podobne problemy???
Brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czytałeś to kolego ?? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... blemy++1.6
Tak od siebie zapytam tylko jak tam ciśnienie na cylinderkach ? nic nie napisałeś jak autko jeździ ,, itp dane.
Tak od siebie zapytam tylko jak tam ciśnienie na cylinderkach ? nic nie napisałeś jak autko jeździ ,, itp dane.
Ostatnio zmieniony czw gru 17, 2009 00:34 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzięki za stronkę. Właśnie jestem w trakcie czytania, a jest dość sporo stronek:) Jeśli chodzi o ciśnienie na cylinderkach to nie sprawdzałem. W sobotę mam zamiar się wybrać do mechanika, aby w miarę wszystko posprawdzał. a co do autka to brakuje mu siły. Przy ruszaniu czasami gaśnie, dlatego właśnie zmieniałam przepustnicę. W jeździe też jest wyczuwalny brak mocy. Poczekam jeszcze do wizyty u mechanika, może on coś zasugeruje...