na poczatku TPS... a pozniej usrednionykawowy19 pisze:bo skoro odlacze sonde to jaki sygnał dostanie sterownik z sondy skoro bedzie nie podlaczona??

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To co teraz będę pisał to wynika tylko z moich obserwacji, a więc mogę się mylić.kawowy19 pisze:bo skoro odlacze sonde to jaki sygnał dostanie sterownik z sondy skoro bedzie nie podlaczona??
czujnik zasysanego powietrza mogł Ci tez nawalic... ale to wyszłoby na VAgu.. inaczej musiałbys rozebrac osłone wtrysku, wyciagnac czujnik , zeby go sprawdzic miernikiem..kawowy19 pisze:czy moze sie tam cos popsuc w monowtrysku ???
to na zimnym Ci tez tak fiksował z nierówna praca na zimnym-jakby nie do konca na wszystkie gary palil???i ta dziura-bardziej widoczna na zimnym-malo odczuwalna na ciepłym??? bo spalanie u mnie generalnie jest w normieguti pisze:u mnie takie objawy były przy walnietej sondzie..
kawowy19 pisze:to na zimnym Ci tez tak fiksował z nierówna praca na zimnym-jakby nie do konca na wszystkie gary palil???i ta dziura-bardziej widoczna na zimnym-malo odczuwalna na ciepłym??? bo spalanie u mnie generalnie jest w normie
jeszcze jedno zauwazyłem, jak zimny ogromnie dymi-co prawda zamiast kata mam strumienice co moze powodowac jeszcze swobodnnijeszy wylot spalin itd ale wydaje mi sie ze troche za duzo daje tego dymu.... dym bialy ale dosyc duzo jego jest. nie wiem czy ma to jakies znaczenie..... ale pisze juz wszystko co widze i odczuwam
Jak najbardziej. Uszkodzeń może mieć kilka. Albo się we wtrysku zatka jeden otworek lub nawet więcej, może się nie domykać iglica, jeżeli wtrysk ma wewnątrz filterek z drobnej siatki za może się zanieczyścić, jakaś sprężyna może stracić charakterystykę, itd. Nie wspominając o uszkodzeniu elektrycznym, bo to co pisałem wcześniej to uszkodzenia mechaniczne, które mogą powodować, że dawki wtryskiwanego paliwa są nieprawidłowe. Podobną nieprawidłowość dawek paliwa podejrzewaliśmy już wcześniej tylko, że wtedy uważaliśmy, że za to winę ponoszą czujniki temperatur, sonda, czujnik przepustnicy, lub nawet sterownik, stad pomysł z Vagiem. Ale nieprawidłowość dawek może także być jak pisałem z powodu nieprawidłowego ciśnienia paliwa w układzie za co winę mogą ponosić pompa, filtr lub regulator ciśnienia. Tak więc dalej jest błądzenie po omacku, no chyba, że to co się dzieje po spadku temperatur kogoś na coś naprowadzi. Mnie jak na razie nic nie wpadło do głowy.kawowy19 pisze:a wtryskiwacz we wtrysku moze sie popsuc???
To mi po prostu wygląda jak by było zbyt mało paliwa w stosunku do powietrza.kawowy19 pisze:to na zimnym Ci tez tak fiksował z nierówna praca na zimnym-jakby nie do konca na wszystkie gary palil???i ta dziura-bardziej widoczna na zimnym-malo odczuwalna na ciepłym??? bo spalanie u mnie generalnie jest w normie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 153 gości