Czym sie rozni sprezarka klimatyzacji diesel a benzyna??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czym sie rozni sprezarka klimatyzacji diesel a benzyna??
Witam
U mnie sprezarka cos zaczyna szwankowac i znalazłem od diesla dosyc tanio ale podobno nie pasuje i tu moje pytanie czy ona nie pasuje na łape mocowanie przy silniku czy ma inne wejscia na przewody od klimy??
U mnie sprezarka cos zaczyna szwankowac i znalazłem od diesla dosyc tanio ale podobno nie pasuje i tu moje pytanie czy ona nie pasuje na łape mocowanie przy silniku czy ma inne wejscia na przewody od klimy??
- Paweł Marek
- V.I.P.
wg katalogu ETKA bez róznic, różne sa tylko łapy. No i sa dwie marki spręzarek (zexel oraz sanden) ale nic nie pisze zeby miały nie pasować zamiennie, byc może jakieś złącza sa inne więc trzeba sie upewnic jeszcze
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Paweł Marek, Jesli sprezraki sie nie roznia to mocowania pewnie tez nie bo nie byłoby sensu zeby robili inne a mogłbys mi sprawdzic czy przewody do klimy były takie same w dieslach jak i w benzynach bo moze w tym tkwi problem.Zebym nie kupił sprezarki od diesla a okaze sie ze koncowkli przewodow sa inne
- Paweł Marek
- V.I.P.
Darek_21, sprawdziłem, wg etki nie ma róznic, ale to nie jest metoda na uzyskanie pewności. niema to jak organoleptyczne sprawdzanie takch rzeczy, albo trzeba czekać na info kogoś kto własnoręcznie miał z tym do czynienia
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.