Wymontowanie rozrusznika w ASV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Wymontowanie rozrusznika w ASV
Chce wyjąć i zobaczyć jak wygląda rozrusznik - czy trzeba reenerować, ale nie wiem jak go wyjąć. Podglądałem go na ile śrub jest przykręcony, ale nie wiem czy od dołu też gdzieś jest śruba czy nie. Gdzieś też widziałem że podobno silnik trzeba podeprzeć od dołu. Może ktoś przybliżyć jak wygląda wyjęcie rozrusznika w ASV ?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Forum Master
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Forum Master
poolak2006 pisze:Każą aku wyjmować a o podlewarowaniu ani słowa ...
poolak2006, bo jak przeczytałes w różnych typ. silników to opisują.Ty wyjmujesz aku odkręcasz 4śruby tej obudowy plastikowej pod akumulator. Wyciągasz ją , wyjmujesz wtyczkę zasilania z rozrusznika. Odkręcasz dwie nakrętki 13ki. jedna będzie trzymała przewody ,a druga przewód od wspomagania odsuwasz te elementy abys mial dostęp do tych szpilek rozrusznika. [szpilka ] na klucz 18.. Wykręcasz te dwie szpilki , a następnie rozrusznik cofasz wyjmujesz i cala filozofia.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Wszystko się zgadza, wyjmowałem wczoraj rozrusznik i nic nie trzeba podpierać ani lewarować.Rafał 21 pisze:poolak2006, bo jak przeczytałes w różnych typ. silników to opisują.Ty wyjmujesz aku odkręcasz 4śruby tej obudowy plastikowej pod akumulator. Wyciągasz ją , wyjmujesz wtyczkę zasilania z rozrusznika. Odkręcasz dwie nakrętki 13ki. jedna będzie trzymała przewody ,a druga przewód od wspomagania odsuwasz te elementy abys mial dostęp do tych szpilek rozrusznika. [szpilka ] na klucz 18.. Wykręcasz te dwie szpilki , a następnie rozrusznik cofasz wyjmujesz i cala filozofia.
Wyjęcie, czyszczenie i montaż zajął mi 3,5h a robiłem to pierwszy raz.
Na pewno dasz radę.
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/148d385de3d32844.html][img]http://images23.fotosik.pl/219/148d385de3d32844m.gif[/img][/url]
-
- Mały gagatek
wojtek1562 pisze:Panowie, a jak to się ma w ALH demontaż tak samo jak w ASV bez lewarowania????????
wojtek1562, identycznieeeee!! Musisz mi zaufać Bo robiłem to kilka dni temu!. I w moim poscie powyżej nic nie mogę dodać ani odjąć . Poza moze kluczem przedłużką Do nasadki Taką 10cm. To wszystko
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!