[mk2]Problem z lewarkiem biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
[mk2]Problem z lewarkiem biegów
Pewnego pieknego dnia jadac golfikiem(jakieś 2 miechy temu) zatrzymałem się na światłach. Wrzucam 1 a podczas wrzycania słyszę i czuję na drązku takie lekkie piszczenie jak metal po gumie czy cos w tym stulu by tarł. No to se mówię ta rurka co idzie od drazka do skrzyni gdzieś trze. Dojechałem do domu zalałem olejem i wszystko wporzo. po jakimś miechu znowu to samo. Zalałem olejem, ale wystarczyło juz tylko na tydzień. No to walnałem smarem grafitowym. Starczyło na 2 dni i znowu piszczy. I tak sie dzieje tylko jak ruszam drazkiem w lini 1-2 , podczas przesówania drazka jest takie piszczenie. Delikatne, ale czuć je na ręce i troche słychac. Wkurza mnie to. Ma ktos pojęcie co to może być i jak temu zaradzic??
no dokładnie o tym mówimy...tauka pisze:No widzisz, a ja musze smarowac co 2 dni. Mówimy oczywiście o smarowaniu wewnątrz auta, tego drązka przechodzacego do komory silnika widocznego po zdjęciu mieszka.
[ Dodano: Czw Mar 02, 2006 15:18 ]
a o ten plastik czasami nie ociera, co prowadzi gałke przy przełączaniu na wsteczny ?