MK 4 centralny zamek ciekawe zjawisko ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK 4 centralny zamek ciekawe zjawisko ???
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem MK 4 1.6 SR i mam problem z zamkiem tzm.kiedy zamykam auto z kluczyka i z pilota zamykają sie wszystkie drzwi a jedne otwierają natomiast jak sytuacja jest odwrotna jest podobnie wszystkie drzwi sie otwieraj a jedne zamykają CZY KTOŚ MOŻE POMÓC :cry
Od niedawna jestem posiadaczem MK 4 1.6 SR i mam problem z zamkiem tzm.kiedy zamykam auto z kluczyka i z pilota zamykają sie wszystkie drzwi a jedne otwierają natomiast jak sytuacja jest odwrotna jest podobnie wszystkie drzwi sie otwieraj a jedne zamykają CZY KTOŚ MOŻE POMÓC :cry
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
za każdym razem się tak dzieje?? od dawna??
luknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053
To jest przyczyna większości szopek związanych z centralnym zamkiem
luknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053
To jest przyczyna większości szopek związanych z centralnym zamkiem
- enceladus87
- Nowicjusz
Jeśli masz możliwość to sprawdź błędy VAG-iem, jeśli chodzi o centralny to najłatwiejsza i najskuteczniejsza metoda sprawdzania.
A co do mikrostyku to uszkodzony powoduje najczęściej jeszcze problemy z oświetleniem wnętrza, np przy zapalonym silniku po zamknięciu wszystkich drzwi oświetlenie nie gaśnie od razu bo uszkodzony mikrostyk symuluje otwarte drzwi
U mnie nie zamyka jednych drzwi ale tylko przy ryglowaniu od wewnątrz, jeśli zamykam auto z zewnątrz to nie zawsze zaskakuje blokada deadlock(sygnalizuje ją mała mrugająca czerwona dioda przy rygielku kierowcy), najprawdopodobniej mam zimne luty w tym feralnym zamku, ale nie chce mi się rozbebeszać całych drzwi no i zamka
A co do mikrostyku to uszkodzony powoduje najczęściej jeszcze problemy z oświetleniem wnętrza, np przy zapalonym silniku po zamknięciu wszystkich drzwi oświetlenie nie gaśnie od razu bo uszkodzony mikrostyk symuluje otwarte drzwi
U mnie nie zamyka jednych drzwi ale tylko przy ryglowaniu od wewnątrz, jeśli zamykam auto z zewnątrz to nie zawsze zaskakuje blokada deadlock(sygnalizuje ją mała mrugająca czerwona dioda przy rygielku kierowcy), najprawdopodobniej mam zimne luty w tym feralnym zamku, ale nie chce mi się rozbebeszać całych drzwi no i zamka
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2009 20:27 przez enceladus87, łącznie zmieniany 1 raz.
- enceladus87
- Nowicjusz
Możliwe, akurat w tym temacie nie prowadziłem statystyki, bliżej zajmowałem się mikrostykiem tylnej klapy, a tam często się zdarzało że klapa była zamknięta a wyświetlacz pokazywał otwartąQto pisze:częściej zdarza się symulacja zamkniętych drzwi kiedy te są otwarte
W każdym bądź razie bardziej niż mikrostyk obstawiałbym albo zamki albo samą centralkę
Mikrostyk może odgrywać rolę przy alarmie, ale takowego nie posiadam więc nie wiem.
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2009 20:44 przez enceladus87, łącznie zmieniany 3 razy.