Czym sie rozni sprezarka klimatyzacji diesel a benzyna??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Czym sie rozni sprezarka klimatyzacji diesel a benzyna??

Post autor: Darek_21 » pn gru 14, 2009 11:12

Witam
U mnie sprezarka cos zaczyna szwankowac i znalazłem od diesla dosyc tanio ale podobno nie pasuje i tu moje pytanie czy ona nie pasuje na łape mocowanie przy silniku czy ma inne wejscia na przewody od klimy??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 14, 2009 12:26

wg katalogu ETKA bez róznic, różne sa tylko łapy. No i sa dwie marki spręzarek (zexel oraz sanden) ale nic nie pisze zeby miały nie pasować zamiennie, byc może jakieś złącza sa inne więc trzeba sie upewnic jeszcze

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
marcin999
Forum Master
Forum Master

Post autor: marcin999 » pn gru 14, 2009 12:32

Może być inna wielkość koła na sprężarce ze względu na to że benzyna osiąga wyższe obroty od diesla.

SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)

Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Darek_21 » pn gru 14, 2009 13:54

No własnie miałem zapytac o koło moze jest szerszy czy cos takiego lub tak jak kolega napisał wiekszy??Ale ostatecznie gdyy tak było mozna by kupic pasek od diesla i napinaczem naciagnac czy moze sie myle

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 14, 2009 14:24

chodzi o srednice która mogłaby wpływac na obroty spręzarki, ale jak napisałem wg ETKI brak różnic

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Darek_21
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Darek_21 » śr gru 16, 2009 23:31

Paweł Marek, Jesli sprezraki sie nie roznia to mocowania pewnie tez nie bo nie byłoby sensu zeby robili inne a mogłbys mi sprawdzic czy przewody do klimy były takie same w dieslach jak i w benzynach bo moze w tym tkwi problem.Zebym nie kupił sprezarki od diesla a okaze sie ze koncowkli przewodow sa inne

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 16, 2009 23:33

Darek_21, sprawdziłem, wg etki nie ma róznic, ale to nie jest metoda na uzyskanie pewności. niema to jak organoleptyczne sprawdzanie takch rzeczy, albo trzeba czekać na info kogoś kto własnoręcznie miał z tym do czynienia

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”