[mk2]mały problem z alarmem i imobilaizerem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pepeoki
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk2]mały problem z alarmem i imobilaizerem

Post autor: pepeoki » śr mar 01, 2006 16:02

pewnego dnia jak zostawiłaem mojego golfa II u mechanika przestał mi działać imobilajzer cisne na pilota a tu nie centralny zamek juz mi niedziała na pilota i musze go otwierać kluczykiem , niweim co robić prosze o pomoc moze to te kostki albo coś
Ostatnio zmieniony śr mar 01, 2006 23:40 przez pepeoki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Norbert
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Norbert » śr mar 01, 2006 16:09

Sprawdź połączenia elektryczne alarmu. Zobacz moze coś jest odłączone przy akumulatorze. Co mechanik naprawiał przy samochodzie?

pepeoki
Nowicjusz
Nowicjusz

pomocu

Post autor: pepeoki » czw mar 02, 2006 14:11

tylko ja nie mam pojecia gdzie ten alarm jest wiem tylko ze tak gdzie bezpieczniki są takie dwie czarne plastikowe skrzyneczki wielkosci paczki od papierosów. przestało mi to wszystko działać po tym jak zostawiłem autko do założenia gazu, odebrałem auto od mechanika i poł godzinypożniej padł mi ten alarm i imobilajzer.i jeszcze jak np przejezdzam przez poznań pod przewodami od tramwajów to guziki w drzwiach mi skaczą jak glupie niewiem co jest grane prosze o pomoc

Awatar użytkownika
Norbert
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Norbert » czw mar 02, 2006 18:14

Na odległość nie potrafię Ci pomóc - ja bym zaczął od akumulatora i szedł po kabelkach sprawdzając wszystko. Może centrala padła. A nie możesz podjechać do gazmena i powiedzieć że zepsuł i ma naprawić?

Jak często bywasz w Poznaniu? Jeśli jesteś często to może kiedyś się umówimy i zerkniemy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”