Instrukcja obsługi do WEBASTO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Instrukcja obsługi do WEBASTO
Witam. Posiadam w moim MK4 Webasto. Nie nie wiem jak ustawić sterownik. Nigdzie nie moge znaleść instrukcji obslugi. Jak je serwisować? Jak ustawić zegary? Jak dlugo używać? Za pomoc z góry dzieki
o takiego zegara nie widziałem jeszcze - trzeba nastawić kiedy ma się załączyć i zaleznie od wersji zegara - działa webasto 30 lub 60 minut. Przykłądowo - wiesz ze do pracy wyjeżdżasz o 6:45 - poprzedniego dnia nastawiasz na 6:25 i zostawiasz - rno przychodzisz do auta i masz zagrzane. Z tym zenei wiem czy masz climatronic czy manualne nastawianie ogrzewania. Bo jeśli manualne to musizp amietać o ustawieniu nadmuchów i minimum na 1 wentylator
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 4:45 pm ]
o tu masz co poczytać
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 4:45 pm ]
o tu masz co poczytać
http://img189.imageshack.us/i/20091213227.jpg/
Taki sterownik mam. Klime mam manualną. Dziś odpaliłem piecyk, zacząl strasznie kopcić pochodzil moze z 5 min i wylaczylem. Zadnego efektu nie bylo oprocz zadymienia dzielnicy.
Taki sterownik mam. Klime mam manualną. Dziś odpaliłem piecyk, zacząl strasznie kopcić pochodzil moze z 5 min i wylaczylem. Zadnego efektu nie bylo oprocz zadymienia dzielnicy.
to znaczy odpalił i zaczął grzać płyn czy tylko słychać było pompkę a nie odpaliłmonterek pisze:Dziś odpaliłem piecyk, zacząl strasznie kopcić pochodzil moze z 5 min i wylaczylem
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 6:28 pm ]
no to fotka tego jest inna niż fotke dałeś wcześniej.
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 6:29 pm ]
przycisk płomyk - służy do ręcznego uruchomienia webasto lub wyłączenia uruchomionego (czy ręcznie czy też był nastawiony na konkretny czas)
Nacisłem płomyk na sterowniku. Włączyła się pomka i po chwili leciał siwy dym. Dość gęsty zadymiłem troche okolice. Po chwili sie wyłaczył. Pompka pracowała nadal. Cyk powtórzył sie chyba ze 3 razy.
Temperatura nie wzrosła wogole ani na płynie, ani powietrza w środku
Temperatura nie wzrosła wogole ani na płynie, ani powietrza w środku
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 19:38 przez monterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto mam od pół roku przepalalem go moze raz i to na 2 min.
Nic się nie stanie po dłuższym nagrzewaniu? Bo dymi strasznie aż się boje ze sie zapali co :]
A jakie ewent. koszty naprawy by byly? To moze bym oddał auto do serwisu to by mmi z tym zrobili.
Nic się nie stanie po dłuższym nagrzewaniu? Bo dymi strasznie aż się boje ze sie zapali co :]
A jakie ewent. koszty naprawy by byly? To moze bym oddał auto do serwisu to by mmi z tym zrobili.
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 21:01 przez monterek, łącznie zmieniany 1 raz.
nie rozumiesz - zagrzej silnik tak żeby płyn był już ciepły ale nie gorący i wtedy odpal piec - jeśli zacznie normalnie pracować bez dymienia to jak wystygnie spróbuj znowu odpalić. Nie ma prawa dymić na biało chyba ze ma problem z odpaleniem - biały był dym a co było czuć? zapach parafiny czy bezwonny zapach czy zwykłych spalin
Serwis cię zedrze z kasy za webasto
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 8:18 pm ]
ja używam pieca prawie codziennie - jak wchodzę do sklepu to też chodzi piec - wracam - w aucie przyjemnie
Serwis cię zedrze z kasy za webasto
[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 8:18 pm ]
ja używam pieca prawie codziennie - jak wchodzę do sklepu to też chodzi piec - wracam - w aucie przyjemnie
heh luzik dym mial zapach spalin. jutro sprobuje twojego sposobu dam znac wieczorem. Wujcio mi mówił co tirami pomyka że to moze być wina świecy. hmmm ale jak tyle dymu leci to znaczy że świeca spala paliwo. Mam jeszcze jedo pytanko po jakim czasie zaczyna się robić ciepło w samochodzie po odpaleniu webka?
- bradley
- Forum Master
A moj piecyk nie chce sie w ogole uruchomic. Jak mozna go na krotko odpalic?
Wiem, ze to jest Eberspacher.
Albo zna ktos jakis dobry i tani serwis na Slasku kolo Bielska, ew. Katowic. ?
Wiem, ze to jest Eberspacher.
Albo zna ktos jakis dobry i tani serwis na Slasku kolo Bielska, ew. Katowic. ?
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
http://r-service.pl/pl/1,5,3/nasza-oferta.html
znajomy dal mi ten link do serwisu. czy dobry, tani nie wiem
znajomy dal mi ten link do serwisu. czy dobry, tani nie wiem