Głośny nawiew z prawej strony

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

parzol
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Głośny nawiew z prawej strony

Post autor: parzol » ndz gru 13, 2009 00:52

Witam.

Jako świeży posiadacz Golfa 3 mam pytanie. Odnoszę dziwne wrażenie, że nawiew w moim aucie wydaje za głośne dźwięki. Zwłaszcza na poziomie 2 i wyższych. Co dziwne dźwięk ten (szum powietrza) dochodzi najbardziej od strony pasażera jakby "pod schowkiem". Czy tam powinna być jakaś osłona której mi brakuje? A może jestem po prostu przewrażliwion lub "ten typ tak ma"? :) Uświadomcie mnie, proszę.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz gru 13, 2009 00:55

parzol pisze:dochodzi najbardziej od strony pasażera jakby "pod schowkiem"
tam siedzi "serce" nawiewu...jeżeli faktycznie hałasuje to trzeba wyciągnąć i obczaić co mu dolega

matis991
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: matis991 » ndz gru 13, 2009 00:58

Kolego ja mam golfika miesiąc ale na 2 poziomie jest cicho na 4 faktycznie wyje ale na 2 to prawie w ogóle nie słychać. Niech się tu wypowiedzą eksperci ale jak mój tata kupił astre II to już na 1 poziomie wyło okazało się że pod maską jest taki silniczek dmuchający powietrze a w nim było pełno liści. Nie wiem jak to jest w golfie rozwiązane

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz gru 13, 2009 00:58

Bo też osłona powinna być: po schyleniu się pod półkę, powinno być widać płytę plastyku, natomiast wiatrak powinien być niewidoczny.
Inna sprawa to to, że skoro po prawej jest zamocowany wiatrak, to i po prawej bardziej go słychać.
Tak to wygląda:

Obrazek

Natomiast sporo hałasu mogą sprawić nawet drobne zabrudzenia, niewyważenie wiatraka (są specjalne ciężarki, z których żaden nie powinien odpaść) lub luzy na tulejkach silniczka.
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 01:09 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”