Uklad wydechowy MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uklad wydechowy MK4
Witam. Mam MK4 1.6SR z 1999r. Zauwazylem ze w czasie jazdy przy 2-3 tys obrotow (trzymam rowno na obrotach, delikatna jazda) wywodzi sie jakis dziwny dzwiek z wydechu. Jak by wydech byl niedokrecony. Sprawdzalem i wszystko sie trzyma super. Zadnej dziurki tez nie ma. Mozliwe ze to katalizator?? Nie warczal by ciagle wtedy??
sorry ze sie wcinam ale gdzie i co najlepiej niedrogo kupic z katalizatorow na wymiane do mojego silnika?
szukac zamiennika czy raczej uzywki z rozbitka?.
katalizator okrągły do pojemności 2 litry spełniający normę emisji spalin EURO 3
cos solidnego co popracuje pare lat bez problemow.
zna ktos produkty AWG albo JMJ?
moj katalizator coraz glosniej brzeczy i check sie zapala z bledem od kata.
szukac zamiennika czy raczej uzywki z rozbitka?.
katalizator okrągły do pojemności 2 litry spełniający normę emisji spalin EURO 3
cos solidnego co popracuje pare lat bez problemow.
zna ktos produkty AWG albo JMJ?

moj katalizator coraz glosniej brzeczy i check sie zapala z bledem od kata.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl

www.newbeetle.pl

Też mam 2.0 AQY i jestem po wymianie katalizatora. Mi brzęczał z zakresie 1000-1200obrotów. Ja zakupiłem ori używke. Trafiłem na octavie anglika do rozbiórki z niewielkim przebiegiem
W skodach też były montowane te silniki. Zamiennik sobie odpuściłem bo cenie sobie cisze w aucie i nie trawie dziwnych odgłosów. Po za tym u nas są dwie sondy co też troszke komplikuje sprawe.

Sprawdzalem na kanale. Poprostu zlapalem za "rure" i motalem we wszystkie strony i nic. Nic nie obija, gumy tez sa w porzadku. Moze to byc katalizator? Nawet przy odpalaniu slychac taki warrrkot.
[ Dodano: 12 Gru 2009 00:35 ]
Napewno w moim golfie jest jedna sonda?
[ Dodano: 12 Gru 2009 00:37 ]
I jeszcze jedno pytanie. Czy nie zaszkodzi golfikowi jak calkowicie usune katalizator?
[ Dodano: 12 Gru 2009 00:35 ]
Napewno w moim golfie jest jedna sonda?
[ Dodano: 12 Gru 2009 00:37 ]
I jeszcze jedno pytanie. Czy nie zaszkodzi golfikowi jak calkowicie usune katalizator?
to było do beetle skierowane, On na pewno ma dwie sondyJazz_Blue pisze:U kolegi ManieKK jest na szczęście tylko jedna sonda

Przy kacie zamienniku wkład jest metalowy i dzwięk również. Mnie takie odgłosy wkurzają dlatego wolałem kupić ori używkę. Miałem do czynienia z jmj, chciałem kupić dedykowanego bosala ale nie dość ze cena chora to praktycznie zerowa dostępność. Ja na Twoim miejscu jakbys nie mógł znależc uzyki ori to wspawał bym rure, dospawał gwint pod druga sonde tylko z dystansem okolo 7cm by check sie nie swiecił i tak jezdził

[ Dodano: 12 Gru 2009 18:10 ]
na 100% to kat tak brzeczyManieKK pisze:Sprawdzalem na kanale. Poprostu zlapalem za "rure" i motalem we wszystkie strony i nic. Nic nie obija, gumy tez sa w porzadku. Moze to byc katalizator? Nawet przy odpalaniu slychac taki warrrkot.
w sr na bank masz jedna sondeManieKK pisze:Napewno w moim golfie jest jedna sonda?
silnikowi nie zaszkodzisz, jedynie auto moze troszke glosniej chodzic, wydech moze szybciej sie przepalicManieKK pisze:I jeszcze jedno pytanie. Czy nie zaszkodzi golfikowi jak calkowicie usune katalizator?
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2009 19:11 przez Kavior, łącznie zmieniany 2 razy.
W AKL'u na pewno jest tylko jedna sonda.ManieKK pisze:Napewno w moim golfie jest jedna sonda?
Niby nie powinno, bo sonda jest przed katalizatorem.ManieKK pisze:Czy nie zaszkodzi golfikowi jak calkowicie usune katalizator?
Poczytaj tutaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=73346
Na pewno chora jest cena. Wolałbym raz do roku zmieniac na ori uzywke jakby tak miała krótko wytrzymywac zwazywszy ze to uzywkaZozol pisze:Wtrącę się.
U mnie też kończy się katalizator, leciutko brzęczy. Mam na oku Bosala, cena ok.1200zł. Czy są to dobre katalizatory? Firma dobra, ale czy produkt dobry?