Marioo pisze:Tak ale jak się zawieszą szczotki to nie będzie słychać działania pompy!
Co racja to racja. Z tym ze wlasnie ja sie przesiadlem z Vectry, w ktorej dzialanie pompy bylo slyszalne dosc wyraznie. Tutaj jest taki ledwo slyszalny szum trwajacy sekunde. Czy to jest to ?
A nie ma takiej opcji, zeby pompa byla slyszalna, ale nie podawala paliwa ? Pewnie przy zbyt niskim cisnieniu na pompie co ? Ale wtedy to chyba nie jest problem zacinajacych sie szczotek, wiec nie z tej przyczyny by sie odwieszalo podczas wstrzasow. No i zeby bylo zbyt niskie cisnienie paliwa, to bym czul problemy podczas jazdy, a takowych nie posiadam.
Ma znaczenie instalacja dlatego, że właśnie może odcinać paliwo.
Ja kiedyś miałem taki problem, że rozłączył się jeden kabelek od instalacji i samochód nie zapalił ani na benzynie ani na gazie. Ale tam problem jak się pojawił tak był i dopiero jak znalazłem awarię to uruchomiłem auto. Jeżeli odpala na pych to moim zdaniem awarii trzeba szukac dalej.
no ;/
Kris:), odciecia nie mam, wiec to nie to.
Paweł Marek pisze:mjeciu pisze: Pisalem, ze nie dotyczy to pracy na gazie, wlasnie zeby uprzedzic takie opinie
ale napisałeś jak u ciebie przełączenie na gaz jest automatyczne, jesli sie przełącza sam po obrotach to taka sytuacja jak opisałem może mieć miejsce . Jeśli nie o to chodzi to sorki za pisanine.
problem sie pojawia przed przelaczeniem na gaz
[ Dodano: 09 Gru 2009 20:36 ]
Sytuacja ma sie tak...
Bylem po pracy u jednego majstra. Twierdzi ze moze to byc pompka, a rownie dobrze moze to byc przekaznik zawiadujacy praca pompki. Koles mowi ze obstawia 50/50...Dzisiaj nie mial czasu, kazal mi sie odezwac w piatek kolo 13:00
Przy okazji poprosilem zeby mi pokazal jak przelaczyc instalacje zeby uruchomic od razu na gazie, omijajac benzyne. No to probowal probowal az w koncu stwierdzil ze zadzwoni do znajomego gazownika, do ktorego zalecil mi pojechac po wszystkim.
Pojechalem... gazownik podlaczyl do kompa i powiedzial ze mialem zle skonfigurowana emulacje sondy lambda i stad te moje wszystkie problemy z odpalaniem. Tylko czy to zdarzaloby sie tak rzadko ? Czy moze mialoby miejsce przy kazdorazowej probie uruchamiania ? Jak sadzicie ?
Aha, odnosnie instalacji to padla nazwa "Bingo", tylko nie wiem czy to nie nazwa samej centralki