chwilami przyspiesza a chwilami mułowaty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

muchacc86
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

chwilami przyspiesza a chwilami mułowaty

Post autor: muchacc86 » wt gru 08, 2009 19:24

Witam:)

Mam takie pytanie bo jestem ciekawy czemu tak się dzieje, a dokładniej chodzi o to że jadę sobie autkiem na dwójce i mam sobie 2000obr/min i wciskam do końca wtedy wciska aż miło :D a ta dziwna sytuacja to jest to samo co wcześniej napisałem czyli jadę dwójką i 2000 obr/min wciskam do końca a auto przyspiesza ale już bez wciskania w fotel :/ tak trochę mułowaty :/ i tak jest na każdym biegu ale nie zawsze, czujniki wszystkie sprawne prócz tego rozruchowego ale to nie gra roli z tą sytuacją co od czasu do czasu się dzieję.

Tak sobie myślę że może ten regulator ciśnienia paliwa przy rozdzielaczu(był też wymieniany) paliwa sobie szwankuje? tylko że mam trzy takie urządzenia i nadal to samo tylko że raz na jakiś czas autko zgaśnie ale jak dojeżdżam do skrzyżowania np. ale wtedy gdy wcisnę sprzęgło i wtedy są przez chwilę wahania obrotów i zgaśnie :/ a może to pompa paliwa ale która bardziej powodowała by takie coś?

Silnik 1.8 16V PL

Pozdrawiam:)

Karol G60
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Karol G60 » wt gru 08, 2009 19:48

Sprawdzałes przepływomierz? czy sie nie zacina? jesli miałbyś to wartobyłoby wstawic zegar do mierzenia cisnienia paliwa.. i patrzecc co sie dzieje podczas takich zakłuceń..

muchacc86
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: muchacc86 » śr gru 09, 2009 13:18

nie zacina się bo tez był wymiany z całym rozdzielaczem i lekko chodzi

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”