brak ssania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak ssania
witam wszystkich gaznik 2e silnik 1.8 gu jak zapale samochod to tak ja by niebylo ssania silnik ma obroty okolo 1500 i parkocze i sie dusi dopiero po paru minutach jak sie troszke nagrzeje zaczyna wchodzic w obroy co to moze byc pomocy
jest, jeżeli go wymontujesz to jeśli pociągniesz za koniec w który jest wkręcona śrubka regulacyjna to powinieneś wyczuć opór membrany, dodatkowo jeżeli zatkasz otwór do którego jest podłączony wężyk powinno być wyczuwalne pod palcem małe "zassanie"kudemac pisze:jest jaas mozliwosc tego sprawdzenia
można to jeszcze inaczej sprawdzić, odłącz wężyk podciśnienia od siłownika, wsadź w jego miejsce inny wężyk i dmuchnij w niego lub zasysaj, powinno się cięgno ruszyć
ja dopadłem regenerowany (cena 50 zł i stary musiałem oddać), ale i to bardzo ciężko było dostać, w ASO trzeba by popytaćkudemac pisze:potem nadaje sie do naprawy czy trzeba kupywac nowy

dzięki za pomoc będę próbował dalej
[ Dodano: Pon Gru 07, 2009 18:41 ]
a jeszcze jedno pytanie jak to potem ustawic ja to powinno byc ustawione
[ Dodano: Pon Gru 07, 2009 18:41 ]
a jeszcze jedno pytanie jak to potem ustawic ja to powinno byc ustawione
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 14:41 przez kudemac, łącznie zmieniany 1 raz.