Wymiana drzwi przednich 2.0 gti 8v, rok 95

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Ships
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wymiana drzwi przednich 2.0 gti 8v, rok 95

Post autor: Ships » ndz gru 06, 2009 17:30

Ktoś z forumowiczów orientuje się czy drzwi przednie do golfa 3D 2.0 gti 95 rok różnią się czymś od zwykłych modeli nie z tymi silnikami?
Czy są różnice w nadwoziu które uniemożliwią tą wymianę (wymiary, mocowanie itp) ? Z tego co się orientuję to drzwi w wersji 2.0 gti 8v posiadają wzmocnienie a wersje nie z silnikami GTI tego nie maja (chyba) i stąd moje pytanie - czy mogę kupić i założyć drzwi bez problemu ze zwykłego a wzmocnienie przełożyc z moich jeśli jest takowe mocowanie na to przydatne dzwiactwo?
Nie orientuję się i przepraszam jeśli zrobilem jakś gafę :kac:

Awatar użytkownika
mlodyyx
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: mlodyyx » ndz gru 06, 2009 17:33

3d do 3d będzie pasować.. rodzaj wyposażenia nie ma nic tu do rzeczy :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz gru 06, 2009 17:45

mlodyyx pisze:3d do 3d będzie pasować.. rodzaj wyposażenia nie ma nic tu do rzeczy
taaa same drzwi są na pewno takie same

Ships
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Ships » ndz gru 06, 2009 18:41

Qto pisze:
mlodyyx pisze:3d do 3d będzie pasować.. rodzaj wyposażenia nie ma nic tu do rzeczy
taaa same drzwi są na pewno takie same

To super :cool: bo poszukiwanie drzwi do VW III GTI to istny koszmar- nie ma za dużo tego na rynku a tak będę mógł coś szybciej dorwać ze zwykłego modelu :grin:
Dzięks chłopaki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 06, 2009 20:14

przekładasz tylko trchę "szpejów" ze swojego, np listwy ozdobne, elektrykę szyb czy co tam masz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Ships
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Ships » pn gru 07, 2009 20:00

No to następne pytanko mam bo rozkręciłem te drzwi a tu zonk :panna: ( znalazłem wzmocnienie - takowa rurka w poprzek drzwi to chyba wzmocnienie !?! )
Orientujecie się może czy drzwi z innych modeli mk3 3D mają też wzmocnienia w drzwiach - bo jeśli nie mają to czy mogę przełożyć tą rurkę ze swoich?? i następny zonk - czy znajdę tam mocowania do tego czy muszę sam kombinować jak to tam upchnąć?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”