zalewa czy nie ?????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piterr9
- Mały gagatek
- Kontakt:
zalewa czy nie ?????????
Witam! samochód nie chodził mi za dobrze tak jak by się dusiał i dostawał za dużą dawkę paliwa sprawdziałem wtryski jeden nie trzymał to wymieniałem całą listwę wtryskową wtryski są dobre ale auto chodzi tak jakby za duża dawkę paliwa dostawał dusi go itd a ostatnio zauważyłem ze na benzynie skaczą obroty a na gazie wszystko jest ok. Więc może wiecie o chodzi autko mkII silnik pf
- Paweł Marek
- V.I.P.
Musisz sprawdzić takie rzeczy jak sczelnośc dolotu, przepływomierz, czujnik temperatury silnika, regulator ciśnienia paliwa o ile zostawiłeś stary zmieniając listwę najrzadziej psuje sie sam sterownik silnika. Wszystko znajdziesz szukajką szczegółowo - co do przepływomierza masz szukać o klapkowym (silniki PF, PB. 2E)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Piterr9
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam! dolot sprawdzony, przepływomierz też , regulator ciśnienia paliwa. I dalej jak go odpalę to zachowuje się jakby był zalewany jak się rozgrzeje to dobrze chodzi tylko na benzynie ciężko pali a na gazie elegancko. Został mi tylko czujnik temp. A może to być winą silniczka krokowego ?? Pozdrawiam!
Moja dziewczyna jest zazdrosna o mojego mkII :) Uważa ,że poświęcam mu wiecęj czasu niż jej :)
- Paweł Marek
- V.I.P.
masz u siebie zamiast niego regulator wolnych obrotów, może powodować przygasanie silknika, nawet gaśnięcie, ale napewno nie mulenie przy wciśniętym gazie.Piterr9 pisze:A może to być winą silniczka krokowego ?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Piterr9
- Mały gagatek
- Kontakt:
widze Pan wogule nie czyta co ja pisze pisałem ze przepływomierz wymieniłem i to samo jest
[ Dodano: 06 Gru 2009 20:55 ]
przepływke wymieniłem dolot sprawdzony i to od wtrysków czyli regulator ciśnienia owszem wtryski wstawione od pb bo wcześniej jeden nie trzymał . Napisze któryś raz z kolei. jak golf jest zimny to bardzo cięzko go odpalić na benzynie i zle sie jedzie.mam gaz wiec odpalam go na gazie i jak przejade pare km i silnik łapie temperature to to przełączam na benzyne i chodzi wszystko elegacko oprócz odpalania. A co odpowiada za ssanie w moim mkII 1.8 pf?? na zimnym silniku sa takie objawy jak by był zalewany
[ Dodano: 06 Gru 2009 20:55 ]
przepływke wymieniłem dolot sprawdzony i to od wtrysków czyli regulator ciśnienia owszem wtryski wstawione od pb bo wcześniej jeden nie trzymał . Napisze któryś raz z kolei. jak golf jest zimny to bardzo cięzko go odpalić na benzynie i zle sie jedzie.mam gaz wiec odpalam go na gazie i jak przejade pare km i silnik łapie temperature to to przełączam na benzyne i chodzi wszystko elegacko oprócz odpalania. A co odpowiada za ssanie w moim mkII 1.8 pf?? na zimnym silniku sa takie objawy jak by był zalewany
Moja dziewczyna jest zazdrosna o mojego mkII :) Uważa ,że poświęcam mu wiecęj czasu niż jej :)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Piterr9 pisze:a zle usataiony przpływomierz moze byc przyczyna??
może i nieuważnie czytam, a może jednak się staram.Piterr9 pisze:widze Pan wogule nie czyta co ja pisze pisałem ze przepływomierz wymieniłem i to samo jest