1.7td jakie wtryski wydajniejsze dać?

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
t0mal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: t0mal » sob gru 05, 2009 14:56

Dolotu nie ruszaj, wystarczy tylko nie dopuszczać do zabrudzenia się oryginalnego filtra i będzie ok. Wtrysków nie ruszaj, chyba, że silnik się telepie i głośno chodzi.
Co do pompy to masz głowiczkę 10mm golfy robią na takiej 160 km, czyli jest dość wydajna (nr pompy zaczyna się od VE 4/10), regulator odśrodkowy jest ustawiony na 2300obr/min (czyli 4600 silnika) także możesz zrobić govmoda, procedura będzie podobna to golfowej, chyba że masz tam tylko 1 sprężynę (bo nie jestem pewny)

Co do turba to niewiem jakie masz dokładnie, widziałem Garretta w Astrze i co tu gadać, nie wyglądał poważnie :) Wiem, że japońskie sprężarki to co innego, ale jeśli po zrobieniu gov-moda zacznie ci mulić wyżej 4500 to trzeba będzie się rozejrzeć za inną, większą.

Jak zdejmiesz górę pompy to zmierz zawias tej dźwigienki ze sprężynkami, jeśli będzie krótszy niż 22-3 mm to go wymień, jak dasz radę to zmierz wysokość fali, będzie ją widać z góry.
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 14:56 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vision
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: vision » sob gru 05, 2009 15:09

t0mal pisze:chyba że masz tam tylko 1 sprężynę (bo nie jestem pewny)
3

ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”